Ekkora pénzbírságra ítélték a vak Zoltánt, aki elesett, és ezzel megrongált egy szabálytalanul parkoló luxusautót



A hatóság álláspontja szerint viszont a kocsi nem szabálytalanul parkolt, a férfi pedig szándékosan rongálta meg a járgányt.

Bűnösnek talált a bíróság egy súlyosan látássérült 48 éves férfit, N. Zoltánt, aki átesett egy luxusautón, ami állítása szerint szabálytalanul parkolt a járdán – írja a Blikk.

A lap szerint a férfinak a bűnügyi költségeken kívül rongálás miatt 60 ezer forintot kell fizetnie.

„Nem akartam hinni a fülemnek, amikor a bíró közölte, hogy bűnös vagyok. Azt gondoltam, nincs igazság a földön, ha ez velem megtörténhet. Gondolom, az sem növelte az esélyeimet, hogy az ellenérdekelt fél egy rendőr. Ő valamiért hitelesebb a bíróság szemében, mint egy súlyosan sérült ember”– mondta a férfi az ítélethirdetés után.

A cikkben felidézik, hogy Zoltánt akkor érte utol a balszerencse, amikor Mezőkövesden a kisfiával és vakvezető kutyájával sétált. A férfi nekiment egy – véleménye szerint szabálytalanul parkoló – Audinak.

„Az egyik kezemmel a kisfiamat fogtam, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiestem a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgásomat, közben pedig arra is figyelnem kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen. Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos! Miután sikerült összeszedni magam, a gyereket és a kutyát, hazamentünk, hogy picit leüljünk és megnyugodjunk. A kisfiam nagyon sírt, alig tudtuk a párommal megvigasztalni. Pár perccel később éktelen ordibálást hallottunk, az autó tulajdonosa azt kiabálta, hogy megrongáltam a kocsiját, ezért feljelent”– mondta Zoltán, aki a családjával – leginkább a történtek miatt – elköltözött a településről, és ma már Budapesten él.

A hatóság álláspontja szerint a kocsi nem szabálytalanul parkolt, Zoltán pedig szándékosan rongálta meg a járgányt, többször belerúgott, 60 ezres kárt okozva, amiért most benyújtották neki a cechet.

„Ha nem állt tilosban az autó, hogyan tudtam én, a vak ember megtalálni és megrongálni? Vicc az egész! A rokkantsági nyugdíjam 70 ezer forint, ebből kell a büntetést kifizetnem”– mondta a férfi.

Ügyvédje nagyon bízott abban, hogy a bíróságon felmentő ítélet születik.

„Óriási tanulság ez az ítélet minden fogyatékkal élő ember számára. A környezet figyelmetlensége miatt még ők kerülhetnek bajba. Sajnos, itt is ez történt”– vélekedett Lichy József.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)