A szakértől megkongatták a vészharangot, milliók maradhatnak a létfontosságú gyógyszerek nélkül



A szakértők megkongatták a vészharangot, a briteknél ugyanis olyan gyógyszerhiány alakult ki, hogy milliók maradnak a létfontosságú gyógyszerek nélkül. Még a fájdalomcsillapító is hiánycikk lehet. De nem lesz gyógyszere a csontritkulással küzdőknek, ahogy a Parkinson-kóros és a demens betegeknek se.

A legtöbb alapanyagot Kínából és Indiából szerzik be a britek, ám az árak az egekbe szöktek, a szállítmányok eljutása pedig szintén akadozik. A gyógyszerészkamara számít arra, hogy a betegek inkább nem veszik meg a gyógyszereiket, vagy pedig a háziorvosoknak igyekezni kell más gyógyszerekkel helyettesíteni a beváltakat. De félő, hogy sokan az illegális szerekhez nyúlnak, vagy megpróbálnak interneten gyógyszert vásárolni, aminek tragikus vége lehet.

Az év elején az Egyesült Királyságban a nők nem kaptak megfelelő mennyiségű hormonpótló terápiát ( HRT ) a menopauza tüneteinek kezelésére. Sokan még mindig küszködnek, és a múlt héten az Egyesült Királyság gyógyszertárai felhatalmazást kaptak bizonyos hormonpótló terápia vény nélkül történő kiosztására.

A Pharmaceutical Services Negotiating Committee (PSNC), amely Anglia mind a 11 200 gyógyszertárát képviseli, azt mondta, hogy „egyre jobban aggódik” a „kritikus” gyógyszerellátási kérdés miatt - írta a The Sun.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)