62 éves férfi lett rosszul este fél 8-kor Ajkán – szirénázva rohantak a mentők a helyszínre! Még a legtapasztaltabb szakemberek is ledöbbentek a látványtól!



Száguldottak a mentők a helyszínre! Még a tapasztalt szakemberek is ledöbbentek a látványtól!

A nemesgulácsi férfi a kórházból mehetett is a rendőrségre.

Őrizetbe vett a rendőrség egy 62 éves férfit, mert eljátszotta, hogy rosszul van, és még a mentőket is kihívta, hogy így tesztelje az egészségügyi dolgozókat – írja a police.hu.

A központi segélyhívó számra vasárnap este fél nyolc körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik ajkai szórakozóhelyen egy férfi rosszul van.

A kiérkező mentők a helyszínen egy földön fekvő embert találtak, aki a mellkasát fájlalta, ezért kórházba szállították. A férfi azonban a vizsgálat közben felállt és közölte, hogy nincs semmi baja, csak próbára tette az egészségügyi dolgozókat.

Az ajkai rendőrök a férfit előállították a helyi kapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. A 62 éves nemesgulácsi lakos ellen valótlan bejelentés miatt indult eljárás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta az emberek figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak. Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)