30 éves vagyok, dolgozom, albérletben élek, és 1 hónapja éhezek, mert nem maradt pénzem kajára. Hogyan spórolhatnék?Szerintem ebben más ember is magára fog ismerni..

30 éves vagyok, egy gyárban dolgozom, 3 műszakos rendben, amolyan hagyományos munkásember vagyok. Ha nem éjszaka, akkor nappal nyomom, de kénytelen vagyok, a szüleim egy kis faluban élnek, közmunkások, mert nincs munka. Én sem a fővárosban élek, hanem egy megyeszékhelyen dunántúlon. A fizetésem 269 ezer forint, ami alapbetően nem lenne rossz pénz, de az albérletre, és a rezsire elmegy 150 ezer forint, van egy kutyám, akinek a havi élelmezése kb 20 ezer forint. A bérletem, helyijárat, és távolsági, a másik 20 ezer forint.

Tisztálkodási szerekre költök havnta kb 5 ezer forintot, mosószer, öblítő stb óvatosan használvam elég sokáig kitart, úgyhogy azt ide se írom. 70 ezer forintom van, ha ezeket kifizetem.. Eddig ez a pénz, elég volt, bevásároltam, nem a legdrágább ételeket vettem, de nem is a hitványakat.. OTt tartunk, hogy heti élelmiszerre elmegy 25 ezer forintom, és a hónap utolsó napjaira már nincs mit ennem. Mi a fenét csináljak? Min lehetne még spórolni, mit egyek? A vajas kenyér .. kenyér 700 forint, vaj 700.. tanácstalan vagyok!

El sem tudom képzelni, mit csinálnak azok, akiknek családja, autója van, utazni kell a munkahelyre, benzint tankolni stb stb..

Félelmetes, én félek, semmilyen biztonság érzetem nincs. Dolgozok, éhezek.. Élet ez? 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)