Volt főnöke kitálalt Jimmy-ről – Kiderült az igazság, amitől leesett a rajongók állaZámbó Jimmy mítosza huszonegy évvel a halála után is élénken él. Milliók rajongtak érte és varázslatos énekhangjáért, elbűvölő stílusáért. Sokan azonban nem láttak a színfalak mögé, ahol egészen másképpen viselkedett.

Kollégái szerint ugyanis megosztó személyiség volt, és nehéz természete miatt sokszor elviselhetetlen. Erről mesélt most a sztár korábbi munkaadója.– Jimmy mindig nehéz eset volt, akkor is, amikor megismertem, később pedig még rosszabb volt a helyzet – jelentette ki Joós István, a Mag­neoton kiadó alapító tulajdonosa, aki a kilencvenes évek elején elindította Zámbó Jimmyt a sztárság felé. Ám elmondása szerint ez egy rögös út volt, elsősorban az énekes személyisége miatt.

– Vigyázni kellett Jimmyvel, hogy meddig engeded be. Volt egy olyan demarkációs vonal, amit ha bárki engedett neki átlépni, azzal visszaélt – emlékezett Joós Boros Lajos és barátai Lali király CsütörTöke című műsorában. A szakember üzlettársával, a Neoton-alapító Pásztor Lászlóval próbálta „kezelni” az énekest.

– Úgymond labdáztunk vele, amikor az egyikünkkel összeveszett, átadtuk a másiknak. Rendszeresen megfenyegetett minket, hogy elmegy a kiadóból és csinál sajátot. Ám amikor elérkezett volna ez a pillanat, csak annyit kérdezett: mikor kapja meg az előleget. Jimmy minden évben zsarolt minket. Nehéz eset volt, nem köszönt például soha, ha bejött az irodába – sorolta Joós, aki szerint a Királynak a pénzhez sem volt jó érzéke.

Hirdetés

– Ő nagyon gyorsan akart mindent. Ha a pénztelenségből, a szegénységből, csóriságból találkozik valaki a sok pénzzel, a nagy sikerrel, azt nehéz feldolgozni. Nem volt pénzügyi műveltsége, nagyon sok pénzt keresett, és ennek a felével, de tán már a negyedével sem nagyon tudta, mit kell kezdeni. Tőzsdézett például, mert hallotta, hogy az divatos, de jobb valamit nem tudni, mit rosszul tudni – emlékezett vissza a zenei szakember, aki nincs egyedül a véleményével. Hetényi Zoltán, az Edda dobosa, a filmslágerek turnén dolgozott együtt a Királlyal.

„Egyszer nagyon durva szituációba keveredtem velük a zenekari buszban. Az egyik oldalamon Gergely Robi, aki az Emmanuelle-lel hihetetlen nagy sztár volt, a másikon meg Zámbó Jimmy. Ott ültem közöttük, amikor Jimmy átszólt Robinak: Figyelj, színész, tudod, hogy tízmilliószor jobban énekelek, mint te? – mesélte a Mi vagyunk a rock című EDDA-könyvben, amelyben megerősítette, Jimmy nem volt népszerű a szakmában. – Nem nagyon szerették Jimmyt a többiek, mert már akkor is kilógott a sorból, féltékeny volt mások sikerére. A többiekkel ölték egymást, kié legyen a zárószám, kinek mekkora tapsa volt. Ha valaki több virágcsokrot kapott, mint a másik, akkor indult a cirkusz.”

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)