Volt főnöke kitálalt Jimmy-ről – Kiderült az igazság, amitől leesett a rajongók állaZámbó Jimmy mítosza huszonegy évvel a halála után is élénken él. Milliók rajongtak érte és varázslatos énekhangjáért, elbűvölő stílusáért. Sokan azonban nem láttak a színfalak mögé, ahol egészen másképpen viselkedett.

Kollégái szerint ugyanis megosztó személyiség volt, és nehéz természete miatt sokszor elviselhetetlen. Erről mesélt most a sztár korábbi munkaadója.– Jimmy mindig nehéz eset volt, akkor is, amikor megismertem, később pedig még rosszabb volt a helyzet – jelentette ki Joós István, a Mag­neoton kiadó alapító tulajdonosa, aki a kilencvenes évek elején elindította Zámbó Jimmyt a sztárság felé. Ám elmondása szerint ez egy rögös út volt, elsősorban az énekes személyisége miatt.

– Vigyázni kellett Jimmyvel, hogy meddig engeded be. Volt egy olyan demarkációs vonal, amit ha bárki engedett neki átlépni, azzal visszaélt – emlékezett Joós Boros Lajos és barátai Lali király CsütörTöke című műsorában. A szakember üzlettársával, a Neoton-alapító Pásztor Lászlóval próbálta „kezelni” az énekest.

– Úgymond labdáztunk vele, amikor az egyikünkkel összeveszett, átadtuk a másiknak. Rendszeresen megfenyegetett minket, hogy elmegy a kiadóból és csinál sajátot. Ám amikor elérkezett volna ez a pillanat, csak annyit kérdezett: mikor kapja meg az előleget. Jimmy minden évben zsarolt minket. Nehéz eset volt, nem köszönt például soha, ha bejött az irodába – sorolta Joós, aki szerint a Királynak a pénzhez sem volt jó érzéke.

Hirdetés

– Ő nagyon gyorsan akart mindent. Ha a pénztelenségből, a szegénységből, csóriságból találkozik valaki a sok pénzzel, a nagy sikerrel, azt nehéz feldolgozni. Nem volt pénzügyi műveltsége, nagyon sok pénzt keresett, és ennek a felével, de tán már a negyedével sem nagyon tudta, mit kell kezdeni. Tőzsdézett például, mert hallotta, hogy az divatos, de jobb valamit nem tudni, mit rosszul tudni – emlékezett vissza a zenei szakember, aki nincs egyedül a véleményével. Hetényi Zoltán, az Edda dobosa, a filmslágerek turnén dolgozott együtt a Királlyal.

„Egyszer nagyon durva szituációba keveredtem velük a zenekari buszban. Az egyik oldalamon Gergely Robi, aki az Emmanuelle-lel hihetetlen nagy sztár volt, a másikon meg Zámbó Jimmy. Ott ültem közöttük, amikor Jimmy átszólt Robinak: Figyelj, színész, tudod, hogy tízmilliószor jobban énekelek, mint te? – mesélte a Mi vagyunk a rock című EDDA-könyvben, amelyben megerősítette, Jimmy nem volt népszerű a szakmában. – Nem nagyon szerették Jimmyt a többiek, mert már akkor is kilógott a sorból, féltékeny volt mások sikerére. A többiekkel ölték egymást, kié legyen a zárószám, kinek mekkora tapsa volt. Ha valaki több virágcsokrot kapott, mint a másik, akkor indult a cirkusz.”

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék