Görögországban leültünk egy étterembe ebédelni, de olyat tettek velem, amit még soha sehol!!




Tegnap Görögországban leültünk ebédelni. Sok mindent rendeltünk, mivel hatan vagyunk. Kipróbáltuk a helyi húsos pitét is, de amikor kihozták jött a feketeleves, birkából készült, amit egyikőnk sem fogyaszt szívesen. Nem szóltunk, hiszen kérdeznünk kellett volna milyen hússal készítik, csak félre tettük és nyugtáztuk, hogy ez a 12 euró most a tanulópénz volt, legközelebb okosabbak leszünk.

Viszont a felszolgálót csak nem hagyta nyugodni a dolog, mert látta, hogy nem nyúlunk hozzá. Végül megkérdezte, hogy valami gond van a húsos pitével? Én pedig mondtam neki, hogy nem, semmi. Az illata és a kinézete is isteni finom, viszont nem kérdeztük, és birkából van, amit nem szeretünk. 

Megkérdezte elviheti-e a tányért és elcsomagolja-e a tartalmát? Mondtuk természetesen elviheti, nem kérjük a csomagolást és elnézést kértünk. Tíz perc múlva egy nagy, bőségesen megpakolt gyümölcstállal tér vissza, volt rajta görög meg sárga dinnye és barack is. Azt mondta ez ingyen a miénk, amiért nem tudtuk megenni a piténket, pedig kifizettük. 

Én még ilyennel soha, sehol nem találkoztam.

A görögök kifejezetten kedvesek bárhol járunk itt az országukban, de ez példaértékű viselkedés volt részükről. 

Még biztosan visszatérünk hozzájuk. 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)