Ez nem egy hagyományos rovar… és rohamosan terjed! Ha ilyet látsz, azonnal EZT tedd!



A hagyományos poloska is igen kellemetlen, de ez az ún. gyilkos poloska (Triatominae) kifejezetten veszélyes!

Ez a bogár a poroskának egy olyan fajtája, amely bár meglehetősen ritka, számuk azonban folyamatosan nő. A bogár elsősorban éjszaka csípi meg az embert, a száj körül. Veszélyes parazitát juttathat a szervezetbe, amely úgynevezett súlyos betegséget okoz, mely sokszorosára növeli a keringési megbetegedés következtében beálló halál kockázatát.

A betegség évekig lappanghat, de tüneteit amúgy is sokan összekeverik a náthával. Ilyen tünetek többek között a kiütések, a fáradtság, a magas láz, végtag duzzanat vagy a hasmenés.

A WHO statisztikái alapján nagyjából 6 millió ilyen betegséggel fertőzött él az egész világon. Elsősorban Dél-Amerikában és az Amerikai Egyesült Államokban fertőz ez a kellemetlen és veszélyes bogár, évente csak az USA-ban több ezer eúj beteget regisztrálnak, Texasban pedig nagyjából 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Sajnos Európában is egyre több példányt találnak, a klímaváltozás hatására pedig fel kell arra készülni, hogy előbb vagy utóbb a környezetünkben is megjelenhet.

Mit tegyünk akkor, ha szeretnénk csökkenteni a kockázatát annak, hogy ez a gusztustalan állat befészkelje magát az otthonunkba:

Ha a lakás és az udvar ragyogóan tiszta, a rovarok kisebb eséllyel telepszenek meg.

Vonzzák őket a korhadó fatörzsek, tönkök, nagyobb kövek, amik alá befészkelhetik magukat. Ezeket érdemes eltávolítani.

A kültéri lámpák a lakástól távolabb legyenek, mert a fény odavonzza a rovarokat

Az állatok óljai, kutyaházak mindig legyenek a legtisztább állapotban.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)