Amiről senki nem tud: ezért kell a koporsókat 2 méter mélységbe tenni!



Szerte a civilizált világon elterjedt, hogy nagyjából, vagy pontosan 2 méter mélyre ássák a sírgödröket, függően persze attól is, hogy milyen mélyen található a talajvízszint.

De honnan is ered ez a hagyomány? Az angol nyelvben még ma is él az a kifejezés, hogy ‘hat láb alatt’, utalván magára halálra és az elmúlásra. Az 1650-es években Angliában tomboló pestisjárvány idején az angol főváros polgármestere rendeletben szabályozta, hogy minimum hat láb melyre kell ásni a sírgödröket, hogy megakadályozzák a járvány terjedését. Angliában a mai napig tartják ezeket a szabályokat.

Az Amerikai Egyesült Államokban államonként más és más a szabvány: előfordul, hogy 4 méter mélyre ássák a sírt, aminek az az oka, hogy több hozzátartozó számára is hagynak helyet. Míg máshol, ahol a természeti adottságok megengedik, csak 21 cm-es gödröt ásnak.

A leggyakoribb azonban itt is 2 méter, a túl mélyre ásott sírgödör esetén a talajvíz, a túl felszíni temetés esetén pedig a húsevő állatok jelenthetnek problémát, amelyek kiáshatják a tetemeket.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)