10 rovarcsípés, hogy könnyedén felismerd, mi csípett megTavasszal megjelennek a rovarok és gyakran fogalmunk sincs mi csípett meg.
Íme egy kis segítség, hogy könnyen beazonosíthassd a támadót.1. LódarázsA lódarázs csípése bepirosodik és be is dagad és igen nagy fájdalommal jár.

2. MéhA méhcsípés esetében gyakran a fullánkot saját magunknak kell eltávolítani. A csípés piros, kisebb mértékben bedagad, égető, éles fájdalommal jár, később pedig viszketéssel.

3. DarázsA darázscsípés tünetei hasonlóak a méhcsípéshez, annyi különbséggel, hogy a seb akár vérezhet is.
Egy darázs többször megcsíphet.4. SzúnyogA szúnyogcsípést szinte mindenki ismeri. Pici, piros duzzanat keletkezik a bőrfelületen, ami szörnyen viszket.

5.  KullancsA kullancs csípése körül piros folt jelentkezik, miközben a kullancs általában jól látható.
A kullancs fertőző betegséget is terjeszthet, figyelni kell az eltávolítása után is a területet.

6. BolhaA bolhacsípés hasonló a szúnyogcsípéshez, csak kisebb, több, fájdalmasabb és sokkal jobban viszket. Ezért gyakran összetévesztik az allergiás reakciókkal.

7. HangyaA vörös tűzhangya csípése helyén gennyes hólyagok alakulnak ki, ami később kisebesedik. A közönséges hangyacsípés egyáltalán nem veszélyes, úgy néz ki, mint egy szúnyogcsípés. Pici, rózsaszínes folt alakul ki a helyén és jellemzően sokáig viszket.
8. BögölyA csípése igen fájdalmas. Először egy kicsi, vörös folt jelenik meg a helyén, később elkezd bedagadni és viszketni.

9. TetűHa a szúnyogcsípéshez hasonló, apró piros pöttyöket fedezel fel olyan területeken ami közel van a hajadhoz, pld. a nyakad és a füled környékén, akkor azt valószínű fejtetű okozza. A tetvességet kezelni kell. A csípések aprók és jellemzően közel vannak egymáshoz.

10. Ágyi poloskaA csípés helye piros és kicsit duzzadt lesz és viszketéssel jár. A csípések nagyon közel helyezkednek el egymáshoz és úgy sorakoznak egymás után, mintha egy út lenne a testeden.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék