10 rovarcsípés, hogy könnyedén felismerd, mi csípett megTavasszal megjelennek a rovarok és gyakran fogalmunk sincs mi csípett meg.
Íme egy kis segítség, hogy könnyen beazonosíthassd a támadót.1. LódarázsA lódarázs csípése bepirosodik és be is dagad és igen nagy fájdalommal jár.

2. MéhA méhcsípés esetében gyakran a fullánkot saját magunknak kell eltávolítani. A csípés piros, kisebb mértékben bedagad, égető, éles fájdalommal jár, később pedig viszketéssel.

3. DarázsA darázscsípés tünetei hasonlóak a méhcsípéshez, annyi különbséggel, hogy a seb akár vérezhet is.
Egy darázs többször megcsíphet.4. SzúnyogA szúnyogcsípést szinte mindenki ismeri. Pici, piros duzzanat keletkezik a bőrfelületen, ami szörnyen viszket.

5.  KullancsA kullancs csípése körül piros folt jelentkezik, miközben a kullancs általában jól látható.
A kullancs fertőző betegséget is terjeszthet, figyelni kell az eltávolítása után is a területet.

6. BolhaA bolhacsípés hasonló a szúnyogcsípéshez, csak kisebb, több, fájdalmasabb és sokkal jobban viszket. Ezért gyakran összetévesztik az allergiás reakciókkal.

7. HangyaA vörös tűzhangya csípése helyén gennyes hólyagok alakulnak ki, ami később kisebesedik. A közönséges hangyacsípés egyáltalán nem veszélyes, úgy néz ki, mint egy szúnyogcsípés. Pici, rózsaszínes folt alakul ki a helyén és jellemzően sokáig viszket.
8. BögölyA csípése igen fájdalmas. Először egy kicsi, vörös folt jelenik meg a helyén, később elkezd bedagadni és viszketni.

9. TetűHa a szúnyogcsípéshez hasonló, apró piros pöttyöket fedezel fel olyan területeken ami közel van a hajadhoz, pld. a nyakad és a füled környékén, akkor azt valószínű fejtetű okozza. A tetvességet kezelni kell. A csípések aprók és jellemzően közel vannak egymáshoz.

10. Ágyi poloskaA csípés helye piros és kicsit duzzadt lesz és viszketéssel jár. A csípések nagyon közel helyezkednek el egymáshoz és úgy sorakoznak egymás után, mintha egy út lenne a testeden.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)