290-es vérnyomással vittek kórházba egy magyar férfit. Ilyet még a mentősök sem láttak



Rosszul érezte magát már éjjel is, mégis munkába indult az az 50 év körüli férfi, akihez a mentők segítségét kérték ma reggel a fővárosban. A férfi az utcán ült le egy padra, de annyira szédült, hogy képtelen volt lenyomni a gombokat a telefonján,hogy segítséget hívjon, így egy arra sétálót kért meg a segélyhívásra. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták a beteget, akinek még a tapasztalt mentőtisztet is sikerült meglepnie.

A vérnyomásmérés során ugyanis olyan magas értéket mértek nála, amilyet többnyire csak tankönyvekben látnak a szakemberek. (290/150 Hgmm) Azonnal megkezdték az életveszélyes állapotban levő beteg emelt szintű ellátását, ami után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!


Forrás: Országos Mentőszolgálat

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)