Kezdődnek a határzárok, a valaha volt legszigorúbb korlátozások következnek, ez az ország már a külföldre utazást is megtiltotta




Szigorítják a kiutazást a járvány következtében


A járványra hivatkozva szigorítanak Kínában, de vajon mi lesz ennek a vége? A Kínai Bevándorlási Hivatal egy közleményt adott ki csütörtökön arról, hogy szigorítják az úti okmányok, például az útlevelek kiadását és a kiutazást is csak rendkívüli helyzetekben, valamint alapvető szükséges célokból, mint a munka, a tanulás, az üzleti ügyintézések vagy a tudományos kutatások, valamint az orvosi ügyek intézésének célja esetén engedélyezi a kormány a kiutazást. az országot elhagyni még azoknak van lehetősége, akik a járvány leküzdésének céljából vállalnak munkát, vagy önkéntes segítséget valamelyik másik országban, esetleg a katasztrófaelhárítási források szállításában vesznek részt.


Legszigorúbb korlátozások következnek


Az elmúlt évtizedek legszigorúbb kiutazási korlátozásának számít az előbb említett intézkedés, amit a helyi kormány a koronavírus járvány terjedésének megakadályozásával indokol, de az érvényes úti okmánnyal rendelkezőkre még nem szabtak ki külön korlátozást, így azt még nem tudni, hogy rájuk mi vonatkozik a kiutazással kapcsolatban.


Pekingben és Sanghajban kaotikus helyzeteket okoztak a lezárások, ugyanis az emberek mind megindultak és menekültek a lezárások elől. Sokak szerint az új intézkedéssel, ezt szeretnék kordában tartani.


Ázsiai utazási előrejelzések


Az ázsiai-csendes-óceáni térség fellendülése elmarad, mind Európától, mind Észak-Amerikától, amihez leginkább a legújabb kínai határzár jelentősen hozzájárul. A 2019-es adatokhoz képest csupán 67 százalék érintik a régióból induló külföldi utazások.

Más országokban egyébként egyre kedvezőbbek az utazási körülmények, és számos ország már törölte a beutazási korlátozásait és már a repülőkön és a repülőtereken sem kell maszkot viselni.

 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)