Hatalmas pénzbírságot kapott Mészáros Lőrinc ! Megbüntették Mészáros Lőrincéket



Váratlan helyről kopogtattak Mészáros Lőrinc cégének ajtaján. A milliárdos cégénél, az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél (Opus Global Alapkezelő) A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korlátozott terjedelmű átfogó vizsgálatot folytatott, mert hiányosságot találtak a a portfólió-nyilvántartási rendszerben.

Az MNB a 2018. február 1-jétől vizsgálta meg Mészáros cégét. A jegybank szerint az alapkezelő által egyes alapok esetében alkalmazott rendszer nem felel meg teljes mértékben a portfóliónyilvántartási rendszerrel szemben támasztott követelményeknek. Az MNB ezért határozatban kötelezte a Mészáros-céget, hogy valamennyi adatot időben rögzítsen a nyilvántartási rendszerében, ezzel biztosítva a a nettó eszközérték pontos alátámasztottságát – szúrta ki az mfor.hu.

A portál rávilágított, hogy a jegybank hiányosságot tárt fel az alapkezelő letétkezelői kapcsolatának dokumentáltságában, és kötelezte az alapkezelőt, hogy minden esetben a vonatkozó jogszabályi előírás által megkövetelt formában kerüljön sor a letétkezelő megbízására. A céget ugyanakkor felszólította arra is, hogy az irányítás és a jogosultságkiosztás terén biztosítsa az egyedi eszközökre vonatkozó befektetési döntések meghozatalának és végrehajtásának elkülönítését az egyes ügyletek elszámolásával és adminisztrálásával kapcsolatban.

Az MNB a vizsgálat során megállapította, az informatikai területet érintő működés során az alapkezelő nem rendelkezett úgynevezett megfelelő fizikai tartalék kiszolgáló szerverrel.

Mészáros Lőrinc cégét az MNB határozatában összesen 9,75 millió forint felügyeleti bírsággal sújtotta, és felszólította a hiányosságok megszüntetésére. Az MNB szerint azonban enyhítő körülmény, hogy az Opus Global Alapkezelő a vizsgálat során együttműködött a jegybankkal, s már a vizsgálat során intézkedéseket tett a feltárt hiányosságok orvoslására – írta a portál.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)