Ezt azért nem gondoltuk volna! Ekkora vagyont hagyhatott maga után Berki Krisztián
Berki Krisztián pár évvel ezelőtt így nyilatkozott saját anyagi helyzetéről:


"Berki Krisztián lazán és olykor hihetetlen nemtörődömséggel beszélt vagyonáról Hajdú Péter Frizbi című műsorában. Úgy utalva milliós kiadásaira, mint ahogy más egy közértbeli vásárlást ír le. Haknizásaiért (amikor megnyitókon, klubokban vállal fellépést) kapott száztízezer forintos fizetését például úgy emlegette mint fagyipénzt. Pedig ez akkora összeg, amit sokan egy hónap alatt sem keresnek meg, nemhogy egy este alatt.


A műsorban Hajdú Péter is megrökönyödött Berki stílusán, és polgárpukkasztónak nevezte vendége viselkedését: egészen pontosan azt, amikor egy nap leforgása alatt húszmilliót szórt el, megörvendeztetve magát egy luxusautóval és egy értékes órával. De Berki elmondása szerint nem kérkedni akar ilyenkor napi költségével, csupán annyi történt az ominózus napon, hogy elindult vásárolni a szabadnapján, és az így végződött.

Egyébként ez a két tétel egy meglehetősen nagy vagyont gyarapított: az óra, amit a műsor során viselt, például több mint tíz millió forint. Berkinek összesen két tízmilliós és hat darab ötmillió forint körüli órája van, azaz körülbelül ötvenmillió forintja van csak órákban. Ezekkel folyamatosan kereskedik, pénzt keres az adásvételükkel. Az autóparkja is igen értékes: azokban jóval több pénze áll, mint órákban. Ezeken is keres: gyakran bérbe adja őket. Legdrágább autója hatvanmillió forint. Berki azt is bevallotta, hogy tartósan külföldön tartózkodó magyar állampolgár, hiszen így kedvezőbb adózási feltételek vonatkoznak rá. Amerikába van bejelentve, ott van vállalkozása és ingatlana is. Nagy kérdés, honnan van ennyi pénze. Berki állítása szerint jó mentorai voltak, akik megtanították, hogyan kell a pénzzel bánni. Pénzt kapott tőlük, és eleinte ugyan fogták a kezét, később már egyedül gazdálkodott és forgatta a pénzüket. A mai napig megkeresik befektetők, és használják a tudását.


Összvagyonát "csak" (ő használja ezt a szót) pár száz millióra becsüli. De nem érdekli, és nem is érdekelte soha, mennyi pénze van. Nem érdekli, mert van neki, és úgy szórhatja el, ahogy nem szégyelli. Míg ő ennyi pénzből él, a magyarok harmadának még ételre sincs elég pénze. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) országai között Magyarországon vannak a harmadik legtöbben azok, akiknek még az ételvásárlás is anyagi gondot okoz. Az általuk végzett felmérés során a kérdés úgy szólt, "Volt-e az elmúlt 12 hónapban olyan alkalom, amikor nem volt elég pénze élelmet vásárolni magának vagy családjának?" A magyarok 30,8 százaléka adott a válaszra igent, ennél többen csak Törökországban és Mexikóban. A magyar adat különösen jelentősen romlott 2006/2007 óta, akkoriban ugyanis az arány még csak 17 százalék körüli volt."


Viszont egy másik cikk szerint nagyon sokat költött, egyáltalán nem bánt jól a pénzzel:


Rengeteg pénzt szórt el még élete során fehér ingekre Berki Krisztián. Az ugyanis egy dolog, hogy kézzel készült, luxusholmikat vett fel csak a volt focista, de ezt kiegészítette azzal, hogy egy inget csak egyszer volt hajlandó felvenni.


60 és 100 ezer forint között vannak ezek a kézzel készült, minőségi ingek. Ha ezt beszorozzuk az év minden napjára, 20 millió körüli nagyságrendről beszélünk. Szóltam a feleségemnek, hogy ezt az összeget tegye félre. Ő gondoskodik arról is, hogy miután egyszer felvettem egy inget, annak mi lesz a sorsa


– nyilatkozta Berki még 2019-ben.


Luxusautót vett, de a gyerektartásról megfeledkezett


Kevesen engedhetik meg maguknak Magyarországon, hogy autót vegyenek a gyereküknek, pláne nem egy potom 100 milliós 911-es Porschét. Ráadásul Berki Krisztián ezt az akkor mindössze másfél éves kislányának vette meg. Persze szegény kislány és édesanyja nem mentek sokra az autóval, amit egyszer majd megkap a gyerek, ha az egykori Fradi-vezér nem igazán szeretett gyerektartást fizetni.


Egy héttel ezelőtt, április végén derült ki ugyanis, hogy Krisztiánnak egy jogerős végzés szerint 1,39 millió forintot kéne fizetnie Tóth-Hódi Pamelának az elmaradt gyerektartások miatt. Ezen felül pedig a bíróság azt is megállapította, hogy havi 80 ezer forint illeti meg Pamelát, hogy kiegészítse Nati, közös gyerekük alapvető kiadásait, számolt be a Blikk még korábban.


Nem csak volt párjának tartozott

De nem csak Pamelának tartozott százezrekkel a celeb: április közepén, nem sokkal a gyerektartási per előtt derült ki, hogy lakberendezőjét is elfelejtette kifizetni Berki. A Blikk értesülései szerint a sportoló azt a házat tervezte átalakítani, amit még az Édes életből ismerhetünk. a történet szerint korábban a pár azon a környéken lakott és szerettek volna visszaköltözni oda 2020-ban. Ekkor bukkantak rá Mazsiék ajánlatára, hogy 180 ezer forintért kiadó a lakás.


A ház viszont ekkor már legalább egy éve lakatlan volt és borzalmas állapotok uralkodtak benne, így a lakberendező pár és Berkiék kötöttek egy egyezséget, miszerint a lakást felújítják, cserébe 12 vagy 16 hónapig rendelkezhetnek az ingatlannal. Azaz beköltözhetnek, vagy kiadhatják azt, viszont amennyiben nem teljesül ez a feltétel minden ledolgozott napért 80 ezer forintot kell fizetniük.


Berkiék azonban nagyon nem szerették volna teljesíteni a szerződésben foglaltakat, pedig nekik kellett volna fizetniük a felújítási költségeket: mindig találtak valami kifogást arra, hogy miért nem tudják most kifizetni a szükséges alapanyagokat, holott az ő igényük szerint volt minden kialakítva. Berki ízlése pedig nem volt olcsó: 10-20 millió forint lett volna csak a felújítás. Végül a lakberendező pár se a pénzüket nem látta soha, se nem költözhettek be a házba. Ráadásul még nekik is kellett kölcsönt felvenniük, amit Berikék sose adtak meg.


Sokszor már Berki Mazsi is kiakadt férje költekezésén


Még korábban mesélte Mazsi, hogy nehezen tudja elviselni, hogy férje ennyire rosszul bánik a pénzzel. Berki maga büszkélkedett még korábban, hogy amikor megismerkedtek Mazsival a nőnek csak egy kis autója volt. De a focista ezt nem tudta elviselni, így vett inkább neki egy 20 milliós sportkocsit. És ez még csak a hab volt a tortán: a legenda szerint korábban Berki kétmillió forintnyi kézpénzt hordott magánál mindig, de az utolsó éveiben se indult el kevesebbel mint 40-50 ezer forint.

Ha a párizsi kiruccanásunk rajta múlik, akkor az hétszázezer forint helyett hárommillióba fájt volna. De számtalan ehhez hasonló, hétköznapi eset is van, amikor muszáj rápirítanom, hogy ne szórja két kézzel a pénzünket

– mesélte még korábban Mazsi, aki eladta saját válalkozását, hogy Berki cégébe tudjon fektetni.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)