Orosz gép landolt Magyarországon, pedig ki vannak tiltva a légtérből. Ezért érkezett:



Szerda délelőtt tíz óra környékén egy orosz gép szállt le Pápán, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterén – szúrta ki a Telex a Flightradar adatai között.

A gép Moszkvából indult, majd Fehéroroszországot, Lengyelországot és Szlovákiát érintve érkezett meg Magyarországra. Az orosz Volga-Dnepr Airlines-hoz tartozó gép több mint 3 óra alatt ért Moszkváról Pápára.

Bár február végén az Európai Unió szankciócsomagjában az unió teljes légterét lezárták az orosz repülőgépek előtt (így Magyarország az EU többi tagországához hasonlóan kitiltotta a légteréből az oroszországi illetőségű repülőgépeket), az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt írta a Telexnek, hogy „az orosz légifuvarozókra vonatkozó általános tiltás alól szűk körben mentesség adható”.

„A kérdéses repülést az Európai Bizottság tudomásával, az útvonalban érintett uniós tagállamok engedélyével és egyetértésével hajtották végre” – hangsúlyozták.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)