Hatalmas büntetés! Dohányosok figyelem – ez 50 ezer forintba fog kerülni – sokan nem tudják még!



Dohányosok figyelem – ez 50 ezer forintba fog kerülni – sokan nem tudják még! Terjeszd!

50 ezerbe is fájhat egy e-cigi.

Május 20-ától ugyanazok a szabályok vonatkoznak az elektromos cigre, mint a hagyományos dohánytermékekre.

Akár 50 ezer forintra is büntethetik péntentektől, azokat akik e-cigarettát szívnak például a munkahelyükön. Május 20-ától ugyanazok a szabályok vonatkoznak az elektromos cigre is, mint a hagyományos dohánytermékekre. Ez azt jelenti, hogy munkahelyeken, játszótereken sem lehet e-cigarettázni.

Tanulmányok szerint az e-cigi nem segít a leszokásban, bár a marketing ezt próbálja sugallni. Sőt éppen ellenkező hatása van, fenntartja a dohányzást.

Nagyon sok káros anyag található az elektromos cigaretta párájában – mondta az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Horváth Ildikó szerint a teljes lakosság számához képest elenyésző az e-cigit használók száma, viszont megfigyelhető, hogy “agresszívan” terjed azok között is, akik korábban semmilyen dohánytermékkel nem éltek.

Hozzátette, hogy a tanulmányok szerint az e-cigi nem segít a leszokásban, bár a marketing ezt próbálja sugallni. Sőt éppen ellenkező hatása van, fenntartja a dohányzást – emelte ki.

Hatályba lép május 20-án az elektronikus cigaretta használatát korlátozó szabályozás, nem lehet majd e-cigarettát szívni például a munkahelyeken és a játszótereken; a szabályt megszegők bírságra számíthatnak – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala a héten az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint tilos lesz elektronikus cigarettát és dohányzást imitáló elektronikus eszközöket használni közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközökön, munkahelyeken, valamint közterületnek minősülő helyeken, például aluljárókban, játszótereken és azok ötméteres körzetében. A szabályt megsértők bírsága húszezertől ötvenezer forintig terjedhet.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)