A jelenlegi adatokból már lehet következtetni a szakértők szerint. Erre számíthatunk a nap végére:



Ha a jelenlegi számokból indulunk ki, 65 százalék körül lehet majd a választási részvétel – mondta lapunknak Nagy Ervin, aki szerint inkább az ellenzéknek kell abban reménykednie, hogy sokan mennek el szavazni.

A jelenlegi adatok alapján úgy tűnik, 65 százalék körül lehet majd a választási részvétel, ami átlagosnak számítana az elmúlt voksolásokat nézve – mondta lapunknak Nagy Ervin, akit a 13 órai 40,01 százalékos adat közzététele után kérdeztünk.

A XXI. Század Intézet elemzője kifejtette, a nem túl magas részvétel általában a kormányon lévő erőknek szokott kedvezni, de ha tovább erősödne a választási részvétel, akkor már más lenne a következtetés.

A szakértő elmondta, a rossz időjárás befolyásolhatja a voksolás időpontját, de a végleges részvételi adatot kevésbé. Talán a 15 órakor összesített adatokból lehet majd megmondani, hogy az időjárás javulása miatt gyorsult-e föl a részvételi ütem – vélekedett az elemző.

QP | Quality Placement

Nagy Ervin úgy véli, mivel az ellenzéknek több az úgynevezett peremszavazója, mint a kormánypártoknak, nekik egy magasabb részvételért kell szorítaniuk. A peremszavazók ugyanis biztosan tudják, kire adják a voksukat, ha élnek választójogukkal, de alacsonyabb körükben a választási hajlandóság, mint a bizonytalanok körében.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)