Hoppá! MOST JÖTT: Fontos bejelentést tett Putyin amiről minden szomszédos országnak tudni kell!



Hoppá! MOST JÖTT: Fontos bejelentést tett Putyin amiről minden szomszédos országnak tudni kell!

Oroszországnak nincsenek barátságtalan szándékai a környező országokkal szemben, minden cselekedete kizárólag az ellene irányuló barátságtalan intézkedésekre adott válasz – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken egy online rendezvényen.

“Szeretném még egyszer hangsúlyozni: nincsenek rossz szándékaink a szomszédjainkkal szemben, és azt tanácsolnám nekik, hogy ne élezzék ki a helyzetet, és ne vezessenek be korlátozásokat.Mi minden kötelezettségünknek eleget teszünk, és ezután is így fogunk tenni- mondta Putyin.

Nem látjuk szükségét a helyzet kiélezésének, vagy annak, hogy rontsuk a kapcsolatainkat. Minden lépésünk mindig válasz valamilyen, Oroszországgal szembeni barátságtalan cselekedetre- tette hozzá.

A magyar kormány minden gabonakivitelt megtilt!

Búza, rozs, árpa, zab, kukorica, szójabab, napraforgómag: mostantól csak akkor vihetők külföldre, ha humanitárius akcióban van rá szükség – írják a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán.

A kormány minden gabonakivitelt megtilt, hogy kivédje a háború okozta áremelkedéseket.

Szijjártó Péter: zavartalan Magyarország kőolaj- és földgázellátása

A NATO ma délelőtti rendkívüli brüsszeli értekezlete után élő Facebook-videóban jelentkezett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és többek között azt hangsúlyozta, hogy zavartalan Magyarország kőolaj- és földgázellátása.


A videós nyilatkozat főbb üzenetei:


- A honvédelmi miniszter a magyar csapatok jelentős részét a keleti határra vezényelte, hogy a magyar haderő „meg tudja védeni a keleti határt, ezért plusz erőre nincs szükség”.

- “Nem született ma olyan döntés”, amely nyomán közvetlen NATO-Oroszország konfliktus jönne létre (az ukránok a légtér NATO általi lezárását követelték, de ezt nem hagyta jóvá a NATO), így összegzése szerint „a NATO nem résztvevője a háborúnak” és nem is fog benne részt venni.

- Rögzítette, hogy „a NATO nem szállít fegyvereket ebbe a háborúba” (a múlt hétvégén az EU döntött arról, hogy félmilliárd euróért halálos, illetve nem halálos fegyvereket, szállítmányokat vásárol Ukrajnának példátlan döntésként, de Magyarország nem ad ebbe bele fegyvereket és nem is engedi, hogy a területén keresztül szállítsák ezeket.).

- Hangsúlyozta, hogy „mindent meg kell tenni, hogy ez a háború ne terjedhessen Ukrajnán túlra” és arról a döntésről is beszámolt, hogy „a kommunikációs csatornákat Oroszországgal fent kell tartani azért, hogy bármilyen félreértést el lehessen kerülni”.

- „Magyarország energiaellátása most is rendben zajlik, a Magyarországra irányuló földgáz és kőolaj szállítások a vonatkozó szerződések szerint történnek”.

- A gázvezeték kihasználtsága Szerbia felől folyamatosan nő, már napi 15 millió köbméter, Ausztria felől 5-12 millió köbméter/nap körüli volumenben zajlik és a Magyarországon keresztüli gáz és kőolaj tranzit is zavartalan.

- A magyar kormány az ázsiai országokkal (pl. India, Pakisztán) szorosan együttműködik, hogy a Ukrajnából elmenekült külföldiek, diákok, Budapesten keresztül rendben haza tudjanak térni.

- A NATO tanácskozása után ma délután az Európai Unió külügyminisztereinek tanácskozása kezdődik, amely várhatóan fél 6-6 körül ér véget. Az eseményen jelen lesz az amerikai és a kanadai külügyminiszter is és a ma délelőtti jelzések szerint ezen további súlyos oroszellenes szankciók jöhetnek, amelyek az energetika és a nyersanyag szállításokat is érinthetik.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)