Ez a tea olyan rákkeltő lehet, mintha cigarettáznál. Te szoktál ilyet inni?



Vannak olyan ételek, amelyeket egy időszakban szuper élelmiszernek kiáltanak ki, mert tagadhatatlan egészségügyi előnyökkel rendelkeznek. Azt azonban tudnunk kell, hogy egyes esetekben amit nyerünk a réven, az elmegy a vámon..

Merthogy értelemszerűen az élelmiszerek (így az italok is) komplex vegyületeket tartalmaznak, amelyek segíthetnek és árthatnak is egyszerre. Erre tipikus példa a csokoládé fogyasztása, amelynek rengeteg pozitív hatása van az emberi testre, ám mértéktelen fogyasztása elhízást okozhat, továbbá megnövelheti a vesekő kialakulásának kockázatát is.

Jelen cikkben azonban egy tea fajtával foglalkozunk. egy olyan tea fajtával, amely magas antioxidáns tartalommal bír, így a benne található összetevők képesek a káros szabad gyökök hatékony semlegesítésére. Csakhogy…

Ez a tea fajta, az ún maté tea jelentős mennyiségben policiklikus aromás szénhidrogéneket (PAH) tartalmaz, és több, a közelmúltban végzett tanulmány valószínűsítette, hogy a prosztata-, a húgyhólyag-, a száj-, a nyelőcső-, a tüdő-, valamint a fej- és a nyakrák fokozott kockázatával járhat ennek a teafajtának a rendszeres fogyasztása.

Egy 2012-es kutatás szerint 50 gramm maté tea elfogyasztásával annyi PAH jut a szervezetbe, mintha száz szál cigarettát szívnánk el.

Ez tehát egy intő jel lehet, hogy ne fogyasszuk rendszeresen és nagy mennyiségben a maté teát. Kis mennyiségben történő fogyasztása azonban nyilván nem fog minket ledönteni a lábunkról…

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)