Egy elfogott orosz pilóta üzent Putyinnak: „Állj le, már rég elvesztettük a háborút, nem fogod fel, hogy...”



Egy elfogott orosz bombázó pilótája könyörgött Putyin elnöknek, hogy állítsa le Ukrajna elleni invázióját, és hozzátette: “ezt a háborút már elvesztettük”.

Maxim Krishtop alezredes hadifogoly lett, miután múlt vasárnap egy bombatámadás során lelőtték gépét.

Krishtop bocsánatért könyörgött az ukránoktól, és elismerte, hogy “szörnyű bűnöket” követett el, amikor Putyin háborújában harcolt.

Ehelyett „értelmetlennek” minősítette a Kijev elfoglalására irányuló orosz küldetést, és sürgette társait, hogy hagyják abba a harcot.

Krishtop alezredes azt mondta: „Egy ilyen hatalmas város, mint Kijev inváziója értelmetlen – mindkét oldalon hatalmas életveszteségekhez és hatalmas pusztuláshoz vezet.

“Arra buzdítom, hogy hagyja abba a bűnügyi parancsok betartását, hagyja abba a harcot, és hagyja abba a civilek gyilkolását – láthatja, hogy ezt a háborút már elveszítettük.”

A konfliktus azonban továbbra is könyörtelen, az orosz csapatok állítólag nyugat felé vonulnak, miután keleten pusztítást végzett.

A Mariupol kikötőváros „előtte és utána” műholdfelvételein dús fái és kopár pusztasággá lapított „gyönyörű” épületei láthatók.

Az orosz csapatok a konfliktus kezdete óta taktikai lépésként próbálják megragadni ezt, hogy megfojtsák Ukrajna gazdaságát a kulcsfontosságú exportok ellenőrzésével.

Zelenszkij elnök sürgette az orosz erőket, hogy tartsák be a megállapodás szerinti tűzszünetet, hogy a menekültek biztonságosan evakuálhassanak.

Az ukrán titkosszolgálat azonban azt állította, hogy ezeket a kéréseket figyelmen kívül hagyták, mivel nyilatkozatot adott ki, miszerint oroszok lelőtték az életükért menekülő nőket és gyerekeket.

Az oroszok lelőtték a nőkből és gyerekekből álló oszlopot, miközben megpróbáltak evakuálni a kijevi régióban található Peremoha faluból egy egyeztetett „zöld” folyosón.

“A támadás után a megszállók arra kényszerítették az oszlop maradványait, hogy forduljanak vissza Peremohába, és nem engedik ki őket a faluból.”

Ehelyett Oroszország új katonák beküldésére használta a lehetőséget – állítja Ukrajna.

Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy Putyin elnök “nem hajlandó” békét kötni.

Az állítások egy hiábavaló, 75 perces telefonbeszélgetést követtek szombaton (március 12-én) Franciaország, a német Olaf Scholz és az orosz agresszor között, hogy “kiutat találjanak a háborúból”.

A nyugati vezetők a héten egyre növekvő félelmeiknek adtak hangot amiatt, hogy Putyin pusztító vegyi fegyvereket szabadít fel hatalomra törekszik.


Forrás: Mirror / blikk.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)