Ukrajna: ismét egy kórházba csapódott bomba, az esetről videó is készült (Megrázó felvételek!)Ukrajnában lövedék csapódott a melitopoli kórház onkológiai tömbjébe, amelyről videó is készült.

A felvételt megosztó Twitter-bejegyzés „a megszállókat” hibáztatja, de egyelőre nem erősítették meg, hogy ki nyitott tüzet- írja a BBC-ra hivatkozva a Telex.

Nem a mostani volt az első eset, amikor bombatámadás ért kórházat Ukrajnában. Az ukrajnai donyecki területen lévő Vuhledarban még csütörtökön orosz katonai lövedékek csapódtak be egy kórházba, amelynek következtében 4 ember meghalt, 10 civil megsebesült.

Vlagyimir Putyin február 24-én bejelentette, hogy különleges műveletet indít Ukrajnában és orosz csapatokat vezényel be. Ezt követően rakétatámadásokat hajtottak végre több ukrán város ellen, és megtámadták az ukrán fegyveres erők katonai létesítményeit. Február 24-én reggel a Verhovna Rada elfogadta Volodimir Zelenszkij elnök rendeletét a hadiállapot bevezetéséről Ukrajna egész területén.


Így működnek most az ukrán kórházak

A hadiállapot értelmében az ukrajnai egészségügyi intézmények segítséget nyújtanak mindenkinek, aki erre rászorul, de a kórházakban a tervezett műtéteket felfüggesztik. "Minden egészségügyi intézmény segítséget nyújt mindenkinek, akinek szüksége van rá. Az egészségügyi intézmények jelenleg további értesítésig felfüggesztik a tervezett felvételeket és műtéteket.

Átmeneti szállás, tartós élelmiszer, adomány: így segíthet civilként Ukrajnának - olvasson tovább!

Az egészségügyi intézményekben gyógyszerekből, gyógyászati termékekből, infúziós oldatokból raktárkészleteket hoztak létre. Minden kórház független áramforrásokkal van felszerelve.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)