ITT a dátum: ettől a naptól kezdve MEGSZŰNIK az összes járványügyi korlátozás!



Március 5-től eltörlik a koronavírus-járvány megfékezése érdekében életbe léptetett korlátozások többségét Ausztriában – jelentette be az osztrák kormány szerdán.

A Der Standard arról ír, hogy a kormány és a tartományok a fertőzöttek magas száma ellenére átfogó könnyítésekről egyeztek meg. Az éjszakai korlátozásokat eltörlik, ugyanakkor kötelező marad az FFP2-es maszk viselete a kórházakban, az idősotthonokban, a tömegközlekedési eszközökön, a megállókban, az élelmiszerboltokban, a gyógyszertárakban, a bankokban és a postán. Minden más esetben csak maszkviselési ajánlás vonatkozik a zárt helyiségekre. Karl Nehammer osztrák kancellár további enyhítési lehetőségekről is tárgyal a tartományi vezetőkkel,írja a blikk.hu

Svájcban a kormány csütörtöktől várhatóan megszünteti a Covid terjedésének megfékezésére bevezetett közegészségügyi intézkedések többségét. A tömegközlekedési eszközökön azonban továbbra is előírhatják a maszkok használatát.

A holland kormány kedden ismertette a teljes újranyitás felé vezető tervet, amelynek első lépése, hogy péntektől kezdve felfüggeszti a személyek és vállalkozások ellenőrzését, mivel a fertőzések csökkenni kezdenek a rekordszintekről.

A németországi Covid-korlátozások nagy részét március 20-ig három lépésben visszavonják – derül ki abból a tervből, amelyet a kancellári hivatal készített a regionális vezetőkkel szerdán tartandó találkozóra.

Franciaország – amely gyorsabban oldotta fel a korlátozásokat, mint Németország – március közepétől lazíthat a maszkokra és a védőoltás igazolására vonatkozó követelményeken –nyilatkozta Olivier Veran egészségügyi miniszter a liberation.fr-nek

A nyugat-európai elmozdulást segíti a viszonylag magas oltási arány és az omikron változat által okozott enyhébb tünetek, noha óvatosságra intenek a csúcsszintek közelében regisztrált fertőzési statisztikák,írja a blikk.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)