ÚJ KORLÁTOZÁS Magyarországon! MINDEN gyógyszertárban, minden patikában ÉLETBE LÉP EGY fontos VÁLTOZÁS, ami a GYÓGYSZERKIVÁLTÁST, GYÓGYSZERELVITELT ÉRINTI!!!



Január elejétől nem lesz gyógyszer a kiszállított csomagokban, a gyógyszertárban árult egyéb termékeket lehet majd csak megvenni tőlünk online – mondta a 24.hu-nak egy patikalánc neve elhallgatását kérő vezetője.

Szavai szerint ez rendkívüli veszteség. Folytatjuk így a webes kiszolgálást, abban bízva, hogy a döntéshozó végül belátja, hogy az online (vény nélküli) gyógyszerkiadás a betegeknek is hasznos. Mert úgy látjuk, most senki nem nézi a betegek érdekeit. Nyakunkon a Covid, ám januártól ezek szerint mindenképpen be kell jönniük az embereknek hozzánk a patikába, ha gyógyszert akarnak kiváltani.

Ez várható, ha életbe lép a gyógyszerpiacot felforgató törvénymódosítás, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezett, és amely megtiltja a nem vényköteles gyógyszerek a csomagküldését.

Most kellett lépni, mert még a folyamat elején voltunk – indokolta a jogszabályváltozás időzítését Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. A kamara becslése szerint az online gyógyszerforgalom jelenleg egy százalékot tehet ki, de 3-5 éven belül 15 százalékra növekedhetett volna.

A cikk szerint azért szorgalmazták az intézkedést, mert az utóbbi időkben több újabb, nagy volumenű csomagküldési szerződésről szereztek tudomást.


Forrás: 24.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)