Támad az influenzaszezon! Íme 10 jól bevált tipp a megelőzésre!Támad az influenza, a közvetlen környezetükben bizony igen sok embert tepert le már a vírus. Készülj fel idejében, ha véletlenül megtámad a vírus, az alábbi dolgok mindig legyenek kéznél. Segítségükkel könnyebben át tudod vészelni majd a betegséget.


1.Kézfertőtlenítő


Mindig legyen nálad kézfertőtlenítő, hogy tüsszentés után meg tudj szabadulni a bacilusoktól, mert különben könnyen továbbterjeszted őket, és te sem tudsz soha megszabadulni tőlük.


2.Kézhidratáló


Ha túl sokat használod a kézfertőtlenítőt, akkor szükséged lesz mindenképp kézhidratálóra, mert nagyon hamar kiszárad a kezed.


3.Teák


Leginkább a gyömbér, a bodza, és a hárs tea lehet segítségedre, hiszen erős fertőtlenítő, izzasztó, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Egy-egy csésze zöldteát is beiktathatsz naponta, hiszen nagyon hatékony vértisztító.


4.Méz


Jót tesz a torokfájásra, és a köhögésre, csökkenti a gyulladást, és megszabadít a vírusoktól. Erősíti az immunrendszert.


5.Citromlé


Fogj egy kétliteres szénsavmentes vizet, és csavard bele egy citrom levét. A nap folyamán idd meg ezt a mennyiséget. Hidratálja a szervezetedet, és segítségével sokkal könnyebben meg tudsz szabadulni a betegségtől.


6.Gyógycukorkák


Ha a méz és a citrom nem segített, akkor szopogass gyógycukorkát. Enyhíteni fogják a tüneteket, és könnyebben át tudod vészelni a betegséget.


7.Orrspray


Ha nem tudsz rendesen szuszogni, akkor a betegséget is nehezebben viseled el. Egy orrspray ilyenkor csodákra képes!


8.Lázcsillapító


Lázasan nem fogsz tudni kimenni a patikába, így jó, ha előre beszerzed a biztonság kedvéért mind a lázcsillapítót, mind pedig a lázmérőt.


9.Hűtős-melegítős zselés párna


Ha lázad van, akkor a hűtőbe tedd, ha a nyakad fáj, akkor forró vízbe. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet egy ilyen zselés párna.


10. Gyömbér ital


Hidratál, és ilyenkor főleg, ha lázas vagy nagyon jól fog esni az íze és a sok-sok buborék.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)