Háziorvos dobta ki az ablakon az újszülött csecsemőt – Az anya és a család teljesen összetörtekEgy új kisgyermek születése mindig békességet, boldogságot hoz el a család életébe. Új kihívások, új élmények, melyek megszínesítik a mindennapokat. Ugyanezt érezte 34 éves Viktoria Ivanova is mikor kiderült, hogy újabb gyermeket hord a szíve alatt. Felkészítette már meglévő gyermekeit, hogy hamarosan kistestvérük érkezik. A kicsik is izgatottan várták új testvérkéjük érkezését.

Viktoria egy orosz kórházba került be a szülés idejére, de az utána lévő eseményekre a legvadabb álmában sem számított. A mellette lévő ágyon egy 29 éves háziorvos feküdt, Alina Araslanova, aki szintén egy gyermeknek adott életet.


Alina Araslanova

Araslanova este szülte meg második lányát, mikor a személyzet látta, hogy Viktória ágyához lép. A nő ekkor állítólag felvette a kisfiát, odament az ablakhoz s minden ok nélkül kidobta őt. A szomorúságtól és bánattól szenvedő édesanya elárulta, hogy ugyan soha nem fogja elfelejteni és feldolgozni ezt az esetet mégis megbocsátott a 29 éves háziorvosnak.

Mint kiderült, Alinat korábban egy ideig elmegyógyintézetben kezelték depresszió miatt. Viszont nem sokkal kislánya születése előtt kiengedték a kórházból, mivel az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy “nem jelent veszélyt másokra”.

Az orvost azóta őrizetbe vették, újszülött illetve másik lányát is elvették tőle, míg a nyomozók kiderítik mi indítéka lehetett erre a szörnyűségre.

“Jelenleg számos nyomozati és operatív intézkedést kezdtünk meg a bűncselekmény összes körülményének, valamint az ahhoz vezető okok és feltételek megállapítására.” – nyilatkozta a rendőrség egyik szóvivője.

Viktoria és férje próbálnak a másik két gyermekük miatt erősek maradni, holott marcangolja őket a szomorúság, a gyász és a bánat. “Fájdalmat, kétségbeesést, bánatot, tagadást éreztünk, zokogtunk és egyáltalán nem tudtunk aludni” – vallotta be a gyászoló édesanya.

“Volodja megtanított bennünket arra, hogy még jobban értékeljük és szeressük egymást, mert az élet túl rövid. Nem tartunk haragot, megbocsátottunk mindenkinek, a zaklatott háziorvosnak is, aki az intenzív osztályon volt velem.”

A borzalom utáni hatodik napon beismerte, hogy szenvedései még súlyosabbá váltak.

“A legnehezebb dolog reggel felkelni, és rájönni, hogy ez a valóság. Próbálok kitartani a gyermekeink érdekében, de ez nem mindig sikerül. Néha úgy tűnik, hogy nem tudok megbirkózni a bánattal és úgy érzem szeretném feladni. Ez az érzés nem tűnik el, egész életemben ezzel kell együtt élnem”

Hogy csökkenjen bennük a nyomás és a szomorúság nyilvánosan is elismerték, hogy megbocsátottak annak a nőnek, aki kidobta gyermeküket a harmadik emeleti szülészet ablakából.

Megköszönte annak a sok embernek az együttérző üzeneteket, amiket küldtek neki. Araslanova azóta újabb pszichiátriai vizsgálaton vesz részt és az eredmények függvényében dől el, hogy letartóztatják vagy újabb kezelésre küldik.

„Egyelőre nehéz mentálisan megbirkózni ezzel. Hiányzik a babám, mert nagyon vártuk az érkezését. Nemcsak én, hanem a férjem és a gyermekeim is. Mindannyian szerettünk volna még egy gyermeket, hogy bővüljön a család és még több legyen a szeretet és a boldogság.” 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)