Nem várt bejelentés jött Orbán Viktortól – Erre aztán senki nem számított!



A hétfői parlamenti ülésen a miniszterelnök a korábban tervezetthez képest magasabb nyugdíjemelést jelentett be.

Három helyett öt százalékkal emelik a nyugdíjakat január elsejétől, az MNB előrejelzése alapján – jelentette be Orbán Viktor a Parlament hétfői plenáris ülésén.

Erre azután derült fény, hogy Schmuck Erzsébet (LMP) az azonnali kérdések órájában arra várt választ, hogy a kormány a tervezett három, vagy a valós inflációnak megfelelően öt százalékkal emeli-e jövőre a nyugdíjakat.

Válaszában Orbán Viktor azt mondta, hogy Schmuck is „azokkal van szövetségben, akik elvették a 13. havi nyugdíjat, és tönkretették a magyar nyugdíjasokat”, majd felsorolta, hogy 2002–2010 között 4 százalékkal csökkent, míg 2010 óta 10 százalékkal nőtt a nyugdíj reálértéke.

2022-ben az infláció 5 százalékos lehet, és ezért a nyugdíjemelés nem 3, hanem 5 százalék lesz

– jelentette ki Orbán Viktor, aki Schmuck azon felvetésére, hogy a kormány már korábban is visszaadhatta volna a 13. havi nyugdíjat, de ezt mégis csak most, a választás előtt teszi úgy reagált, hogy 2010-ben egy romhalmaz volt az ország, 80 százalék feletti volt az államadósság, és 10 százalék feletti a munkanélküliség.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)