MARUZSA ZOLTÁN BELESZÁLLT AZ OLTATLAN PEDAGÓGUSOKBA! OLYAT MONDOTT...



“Nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer…”

A köznevelési államtitkár szerint „nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban”.

Nem számít komoly működési problémákra a kormányzat amiatt, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védőoltást megtagadó pedagógusokat szabadságra küldik

– mondta a Népszavának a köznevelési államtitkár. Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott:

„Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban. (…) Vagy most sikeresen lezárjuk az iskolák megvédésének a folyamatát, és a következő félév is jelenléti oktatással működhet, vagy sokkal több zárásra kerülhet sor a következő hónapokban.”

Az államtitkár hozzátette: azok a pedagógusok, akik a december 15-i határidőig nem oltatták be magukat, még egy felszólítást kapnak arról, hogy 15 napon belül tegyék meg.

Azt még nem tudta megmondani Maruzsa, hogy hányan vannak a tanárok között azok, akik egyértelműen elutasítják az oltást, de az látszik

– magyarázta –, hogy az oltottakon túl növekszik azoknak a száma is, akiknek orvosi igazolásuk van arról, hogy egészségi okokból nem javasolt számukra a vakcina beadása.

Arra nézve pedig nincsenek adataig, hogy hányan vannak azok a pedagógusok, akik már háromszor is beoltatták magukat.

„Nincs pontos statisztikánk, oltottság és nem oltottság kategóriájában gondolkodunk, egyelőre a jogszabályok sem tesznek különbséget a kétszer vagy háromszor oltottak között.”

Azokról, akik azért kaptak védettségi igazolványt, mert megfertőződtek, de kigyógyultak, azt mondta Maruzsa:

„Annak a felmérése, hogy ez milyen védettségi szintet biztosít, mikor volt beteg, hogyan reagált a fertőzésre az érintett, egészségügyi, nem köznevelés-szakmai szempontok szerint történik.

Ha ezt az orvos igazolja, akkor mentesítheti a kötelezettség alól az érintett pedagógust.”

Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)