Karácsonyi húsleves, ahogyan csak kevesen ismerik! Ilyen finomat még nem evett a család!




Ha azt gondolnád, hogy a húslevest nem lehet fokozni, akkor nagyot tévedsz! Létezik egy különleges recept, ami a karácsonyi húsleves nevet kapta!

Ha idén szeretnél egy kis különlegeset vinni az ünnepi asztalra és szeretnél valamit változtatni a már megszokott ételeken, ezt ki ne hagyd!


Hozzávalók:


1,5 kg marhahús, lehetőleg csonttal – fartő, szegy, lábszár

6-7 nagyobb sárgarépa

2 fehérrépa

2 babérlevél

1 kis fej zeller

1 kis fej karalábé

1 nagy fej hagyma

1 csokor friss petrezselyem

1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér

1 kis fej kelkáposzta fele

10-12 szem feketebors

só ízlés szerint


Elkészítés menete:


A húst darabold három-négy nagyobb részre, tisztítsd meg, amennyiben szükséges, majd tedd egy jó nagy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a babérlevelek és a bors társaságában tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, és hagyd felforrni a vizet.

Amikor forrásnak indult, szedd le róla a habot, tedd bele a hagymát és a zellert, a tűzhelyet állítsd kis lángra, és hagyd fortyogni a leendő levest. Amikor két órája fő, add hozzá a többi zöldséget is, hangulatod szerint darabolva, némi só és a gyömbér társaságában.Amikor minden megpuhult és a hús is átfőtt, vágd apróra a petrezselymet, és add hozzá azt is, majd kóstold meg a levest, ha valami hiányzik belőle, azt pótold, és már tálalhatod is.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)