Jól vigyázz az újévi első látogatóval vagy telefonálóval. Nem mindegy, ki az, méghozzá ezért:Azt mondják, az új év első éjszakájának ezerszeres mágikus hatása van: amit szilveszter éjfélkor, vagy az újesztendő első hét napjának bármelyik éjjelén varázsolunk, az jó eséllyel valóra válik!

A telihold az óévvel együtt elfogy, 2018. január 2-án elkezdődik az újhold születése. Az újhold pedig segít mindabban, amit erősíteni, növeszteni, kiteljesíteni vágyunk. Az ilyenkor elvégzett mágikus rítusok hatása a hold növekedésével egyre erősödik, ezért aztán jól vigyázzunk, mit kívánunk, mert még beteljesül!


Egészségvarázs


Nem kell hozzá más, csak egy szép tiszta üvegpohár, friss víz, egy gyertya és sok szeretet. Éjfél előtt pár perccel meg kell gyújtani a gyertyát, és mellékészíteni a teli pohár vizet. Belenézni kitartóan a gyertyalángba, és szinte látni-hallani, hogy akit épp gyógyítunk, az már egészségesen nevet. Mikor éjfélt üt az óra, fel kell emelni a poharat, és ki kell inni lassú kortyonként az italt, de úgy, hogy a pohár falán át mindvégig a lángba kell nézni, és a beteg szerettünkre gondolni, ahogy átjárja és megújítja testét a tisztító tűz. A gyertyát szabad felemelni, hogy kényelmesebb legyen az ivás, de nem szabad egy percre sem levenni a lángról a szemet. Ezután az üres poharat a gyertya fölé kell borítani, és megvárni, míg megfullad a láng.Szerelemvarázs


Van, aki pontosan tudja, kinek a szerelmére vágyik, de olyan is van, aki csak most keresgéli a leendő párját. A varázsláshoz most is szükség lesz gyertyára vagy mécsesre, egy tálra, fahéjra, egy tűlevélre a karácsonyi fenyőből, sóra, mézre és vízre, egy darab papírra és tollra, valamint egy csepp vérünkre. A mágiát már szilveszter előtt is el lehet kezdeni. El kell gondolni, milyen is legyen a szerelmünk, és a fő tulajdonságait leírni a papírra. Ha már tudjuk, ki az, akkor elég a nevét leírni. Ha elkészült az iromány, tegyük a párnánk alá szilveszter éjszakáig. Szilveszterkor nem sokkal éjfél előtt vegyük elő a tálat, és helyezzük bele az égő mécsest. Forraljunk egy csészényi vizet, és dobjuk bele a tűlevelet, ez jelképezi majd szerelmünk örökkévalóságát. Aztán jöhet a csipetnyi só, ez a boldog izgalmak, kalandok jelképe, vagyis elűzi a kapcsolatból az unalmat. Aztán a kiskanál méz következik, ami a mézédes boldogságot hozza el, majd a fahéj, ami a testi vágyat éleszti fel. Ha elkészült a főzet, fontos, hogy halásszuk ki belőle a tűlevelet, nehogy a torkunkon akadjon majd. Most vegyük elő a papírt a párna alól, és egy tiszta, vékony tűvel szúrjuk meg a gyűrűsujjunkat, ahová majd a karikagyűrű kerül. Egy cseppnyi vért nyomjunk rá a papírra, majd tartsuk a láng fölé. Miközben ég, képzeljük el, ahogy a szerelmünkkel boldogan ölelkezünk. Ha már nagyon lángol a papír, dobjuk a tálba, és hagyjuk elégni. Egy csipetnyi kis hamut szórjunk bele a varázsitalos csészébe, keverjük meg, és lassú kortyokkal igyuk ki a nedűt, miközben mindvégig a kedvesünknél időzzön a képzeletünk.Bőségvarázs


A népi hagyomány sokféle szilveszteri-újévi babonát ismer, ami bőséget hoz a házhoz. Ilyen például a malacsült vagy a disznóhúsból készült kocsonya, hisz a sertés kikaparja nekünk a szerencsét, miközben a szárnyasok csak elkaparnák. És ezért van Újév napján lencse vagy bab is az asztalon, mert az apró szemecskék a pénzt szimbolizálják. A pénzvarázsló mágiához is szükségünk lesz lencsére, persze nyers állapotban. Egy marék lencsét szórjunk bele egy kis vászonzsákba (vagy zokniba), és tegyünk mellé egy papírpénzt is, forintot vagy valamelyik erős valutát, hogy ne csak az aprópénz gyűljön majd a zsebünkben. Most varrjuk vagy csomózzuk el a csomag száját, és vegyük a bal tenyerünkbe, hiszen ez az a kezünk, amivel elfogadunk. Álljunk ki az ablakba vagy a szabadba, és keressük meg a holdat. Ha nincs meg, az se baj, képzeljük el, hogy ott van, és a napokban növekedni kezd. Finoman dobálgassuk bal tenyerünkben a zsákocskát, és mondjunk köszönetet, amiért egyre több és több pénzünk lesz az újesztendőben. Ha nehéz elképzelnünk a temérdek pénzt, gondoljunk azokra a dolgokra, amikre elköltenénk. A rítust három egymást követő éjszakán el kell végezni azonos időben, bár nem fontos épp éjfélkor. Ha sürgősen szükségünk van rá, ezután visszavehetjük a papírpénzt a zacskóból, bár jobb, ha a növő hold idején végig ott marad.Erre figyeljünk!


Vigyázzunk az újévi első látogatóval vagy telefonálóval, mert ha nő az illető, az bizony nem hoz szerencsét a néphit szerint. A babonásoknak célszerű megkérni egy barátot, csörögjön oda az Újév hajnalán egy búékra, így elkerülhetjük a nők hozta balsorsot. És ha bőségben szeretnénk élni az újesztendőben, véletlenül se adjunk kölcsön pénzt senkinek az óév és az új év első napján, mert az egész évre pénzszűkét okoz. Valamint tilos mosni és szemetet kiönteni, mert a szerencsét is elmossuk vagy kiöntjük vele!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)