Soha ne öntsd a lefolyóba a savanyú uborka levét. Mutatjuk, miért!Sokkal több mindent tehet értünk a savanyú uborka leve, mint akár álmunkban is gondoltuk volna. Íme:


1. Gyomor pH-jának helyreállítása


Támogatja a gyomor pH-egyensúlyának helyállítását, ha megiszod enyhíti a gyomorégést.


2. Enyhíti a szúnyogcsípés viszketését


Nincs más dolgod, mint bedörzsölni a viszkető bőrfelületet uborkalével: a viszkető érzés gyorsan enyhülni fog!


3. Izomlazító


Az uborkalé sok káliumot és a nátriumot tartalmaz, így akár edzés előtt, akár utána fogyasztva, sokat tesz az izomgörcs ellen.


4. Másnaposság ellen


Másnaposságra a megoldás egy deci savanyú uborka lé! Olyan ásványi anyagok vannak benne, amelyek segítenek gyorsan enyhíteni a másnaposságot!


5. Réztárgyak tisztítása


A bezöldült réztárgyak nagy barátja a savanyú uborka. Könnyen kifényesíthetők az ilyen tárgyak egy savanyú uborka levébe mártott ronggyal.


6. Tartósító


Gyakran előfordul, hogy egy zöldségen látszik, hogy már nem húzza sokáig, hamarosan megromlik. Ha nincs idő addig megenni, tedd uborkalébe, és tovább eláll!


7. Ételízesítő


Remek ízt ad a salátaöntetnek.


8. Rossz lehelet ellen


Fél deci uborkalé elfogyasztása sokat tesz azért, hogy elpusztuljanak a szájban elszaporodott bacik. Mivel az esetek nagy részében ezek okozzák a rossz leheletet, így ez a probléma is meg fog szűnni a rendszeres fogyasztásával.


9. Enyhíti a torokfájást


Napi többször fél deci uborkalé enyhíti a torokfájást is, baktériumölő hatásának hála. Természetesen, ha komolyabb megfázásról van szó, mindenképpen forduljunk orvoshoz.


10. Gyomirtó


Nincs más dolgod, mint a gyomnövények szárához önteni némi uborkalevet. A sorsuk meg van pecsételve.


11. Napégés ellen


Ha leégtél a napon, savanyú uborkaleves vattával töröld át a leégett bőrfelületet. Ez enyhíti a viszketést és a fájdalmat.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)