Közleményt adott ki a Buckingham-palota, borzalmas hírek jöttek Erzsébet királynőrőlA Buckingham-palota közleménye szerint a királynő sajnálattal hozta meg a döntést.

Bár csütörtökön azt közölte a Buckingham-palota, hogy Erzsébet királynő jelen lesz a háborús áldozatok emléke előtt tisztelgő hagyományos vasárnapi londoni ceremónián, erre mégsem kerül sor.

Pedig a 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek ez lett volna az első nyilvános, hivatalos programja azóta, hogy orvosai a múlt hónapban pár hét pihenést írtak elő számára.

A királynő nem tud személyesen részt venni a ceremónián, mert megrándult a háta – közölte az Independent. 

A Buckingham-palota közleménye szerint a királynő sajnálattal hozta meg a döntést.  A 95 éves II. Erzsébet a közelmúltban előzetes orvosi vizsgálatokon vett részt, egy éjszakát kórházban is töltött, azóta – követve az orvosi utasításokat – igyekszik minél több időt pihenéssel tölteni.

A Remembrance Sunday, vagyis az emlékezés vasárnapja mindig az első világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-éhez legközelebbi vasárnapon esedékes.

A királynő állítólag mélységesen csalódott, amiért ma nem lehet ott a megemlékezésen – amelyet az év egyik legjelentősebb elfoglaltságának tart.

A második világháborút tinédzserként élte át, az uralkodó a fegyveres erők vezetőjeként nagy jelentőséget tulajdonít az elesett katonák és nők áldozatainak megemlékezésének.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a walesi herceg helyez el koszorút Őfelsége nevében.

A palota hozzátette, hogy a születésnapos Károly herceghez csatlakozik Cornwall hercegnéje, Cambridge hercege és hercegnője , Wessex grófja és grófnője, Sir Tim Laurence királyi hercegnő és admirális, Gloucester hercege és hercegné, Kent hercege. és Alexandra hercegnő.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)