Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és ott hagyod éjszakára a szobában!Ma már szinte mindenki tudja, hogy a vöröshagyma mennyire egészséges, és milyen gazdag nyomelemekben, ásványi anyagokban, és illóolaja számos probléma enyhítésére alkalmas.

Azonban nemcsak elfogyasztva tehet értünk sokat, hanem más formában is: vágjunk ketté egy hagymát, és tegyük egy olyan helységbe, ahol az időnk nagy részét töltjük. Ha a felszeletelt hagymát az ágyunk mellé tesszük éjszakára, fejmagasságban, annak illóolajai támogatják immunrendszerünk működését, és sokat esznek az egészségünkért!

A hagyma magába szívja a szobában található mikrobákat, és fertőtleníti a levegőt. (Ezután azonban a hagymát ne fogyasszuk el, hanem dobjuk ki, mert a toxinjai miatt egészségügyi problémákat okozhatna, hogyha ezek után megennénk).

A fenti eljárás támogatja meghűlés esetén a gyógyulást, és már egy nap után érezni fogjuk, hogy jobban vagyunk!

 

Számos más megoldás is van azonban, amelyet a vöröshagyma segítségével megvalósíthatunk:

1.) Megfázás esetén 2 percig főzzünk egy apróra vágott hagymát, majd hűtsük le a főzetet, és langyosan 5 percig inhaláljunk a lábas fölé hajolva.

2.) A hagyma szirup alkalmas a nyák oldására is: fogjuk két-három hagymát, és felaprítva három evőkanál mézzel édesítsük azt. Ehhez egy és egy negyed deci vizet adva főzzük 5 percen keresztül. Egy olyan szirupot kapunk, amelyet leszűrve, lehűtve napi három-öt evőkanállal fogyasztva oldja a nyákot.

3.) Köhögés és nátha ellen is alkalmazhatjuk a hagymát! Hat vöröshagymát meghámozva, összedarabolva, négy evőkanál mézzel tegyük egy lábasba, majd helyezzük vele együtt egy olyan nagyobb lábasba, amelyben már forrásban van a víz! Ezután fedjük le, és lassú tűzön 1 órán keresztül forraljuk. Leszűrés után egy-két óránként egy evőkanállal fogyasszunk ebből.

4.) A hagyma álmatlanság ellen is kiváló! Fogjunk egy hagymát, vágjuk félbe, majd némi mézzel, és egy kis tejjel főzzük fel! Lefekvés előtt langyosan fogyasszuk el.

5.) Ha hidegek a végtagjaink, fogjunk egy hagymát, vágjuk apróra, forrázzuk le, és mossuk át a végtagot a már kihűlt főzettel.

6.) Amennyiben érezzük, hogy a migrén közeledik, tegyünk a homlokunkra hagyma pakolást! Ezzel sok esetben megelőzhetjük a migrén kialakulását!

7.) Szemölcs megszüntetésére is alkalmazhatjuk: a feldarabolt hagymát beszórjuk sóval, és miután egy éjszakán keresztül állni hagytuk, levet ereszt. Ezt a levelet használhatjuk, és ezzel napi kétszer dörzsöljük a szemölcsöt. Sok esetben ettől zsugorodni kezd, és elmúlik a szemölcs!

8.) Hajhullás ellen is használhatjuk: pár hagymát lereszelünk, némi langyos vízzel keverjük, majd ezt a pakolást a hajunkra, fejbőrünkre tesszük egyenletesen, hogy befedje azt. Néhány percig rajta kell hagyni, majd mossunk alaposan hajat! Ez mérsékelni fogja a hajhullást.

Ne alkalmazzuk, ha allergiásak vagyunk valamely összetevőre!


Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)