RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS! Ilyen korlátozások lépnek életbe, itt a hivatalos bejelentés!



Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, élő sajtótájékoztatót tartott ma délután, melyben közölte, hogy szeretnék megkérni a budapesti lakosokat, hogy a biztonságunk érdekében viseljék a maszkot a közösségi közlekedés járatain.

A Blikk is megírta, hogy a fővárosi operatív törzs kedden dönt egy sor, korábban már bevezetett korlátozásról.

A főpolgármester megjegyezte, hogy „a Fővárosi Önkormányzatnak jelenleg nincs jogköre előírni a maszk használatát, de követve a MTA szakembereinek javaslatait erősen ajánljuk az orr és a száj eltakarását az utazási idő alatt. A közösségi közlekedés egyébként bizonyítottan nem veszélyes a vírus terjedése szempontjából, örömteli, hogy egyre többen választják a budapesti járatokat, biztatok mindenkit, hogy használják bátran, csak viseljék a maszkot.” Karácsony azt is mondta, kérték a kormánytól, hogy vagy rendelje el a maszkviselést, vagy tegyék lehetővé az önkormányzatok számára, hogy saját hatáskörben elrendelhessék, de erre nem kaptak választ.

Hozzátette, a szakemberek egyetértenek abban, hogy zárt térben kötelezővé kéne tenni a maszk használatát.

A fővárosi fenntartású intézményekben bevezetett intézkedéseket Gy. Németh Erzsébet alpolgármester ismertette. A fővárosi fenntartású idősotthonokban szigorító intézkedéseket kellett bevezetniük, így az ünnepek után, november 2-től azok a bentlakók, akiknek van védettségi igazolványuk, az intézményt elhagyhatják, de a visszatéréskor izoláció vár rájuk a többiek védelmében. Érintésmentes látogatás továbbra is lehetséges védettségi igazolvány bemutatása után, de a fővárosi fenntartású idősotthonokban kijárási tilalmat vezetnek be és november 2-tól kezdve kizárólag a családhoz távozhatnak majd az intézményekből az idősek.

Az alpolgármester emellett ismertette, hogy a maszkviselést is előírják az idősotthonokban a látogatók részére. A végstádiumban lévő időseknél mindenképp biztosítani fogják a látogatás lehetőségét – tette hozzá.

Kérem mindenkinek a megértését és türelmét. Tudom, hogy valamennyien belefáradtunk már az intézkedésekbe, de a maszk viselése a legkisebb áldozat, amelyet a vírus terjedése ellen hozhatunk, időseink védelme pedig mindennél fontosabb. Mutassuk meg, hogy Budapest erős közösség, védjük egymást, ahogyan eddig is tettük

– zárta videóját a főpolgármester.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)