Újra összeült az Operatív Törzs, új döntéseket jelentettek be, ami minden magyart érint



A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülését követően osztották meg, hogy bővülnek az Erzsébet-táborok, pluszforrást kap a hazai gyermekpszichiátriai ellátás, valamint több könnyítés is lesz a hazai turisztikai szektorban.

Új bölcsődei helyek létrehozásáról szóló pályázat kiírásáról döntött az Operatív Törzs – közölte Novák. Közel kétmilliárd forint áll rendelkezésre új bölcsődék létrehozására, melyre szeptember 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat. Alternatív bölcsődei formák létrehozását szeretné elérni a most kiírt pályázat.

Az Erzsébet-táborok kapcsán az a döntés született, hogy tovább bővítik a kapacitásokat, így Csillebércen és Galyatetőn is lesz Erzsébet-tábor. Novák közölte, hogy a felújításhoz szükséges forrásokat biztosítja a kormány, így további kétezer férőhellyel bővülnek az Erzsébet-táborok – tette hozzá.

Sajnos nemcsak fizikai, hanem pszichésen is megviselt minket a járvány, és ez nagy megterhelést jelentett a gyerekeknek és a szülőknek – mondta a miniszter. Ezért az a döntés született, hogy a gyermekpszichiátriai ellátást 1,2 milliárd forinttal segítik a Szent János kórházban, így a körülmények és a kapacitások is javulni fognak abban az intézményben.

Novák azt is bejelentette, hogy megköszönik a munkáját azon egyetemistáknak, akik részt vettek a védekezésben, ezért 9000 egyetemista ingyenes belépőt kap az Efottra. A kormány elé terjesztik, hogy minél több forrás jusson ahhoz, hogy komoly és könnyűzenei koncerteket tarthassanak vidéki településeknek. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a falusi étkezési helyeken lévő szabályokat felülvizsgálták, és lehet melegkonyhákat üzemeltetni.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője arról beszélt, hogy 2010-2019 között minden évben rekordot döntött a turizmus: 2020-ban a turizmust térdre kényszerítette a járvány, és ezt a szektort segítette elsőként a kormány – közölte. 60 ezer szoba épült és újult meg a mögöttünk hagyott időszakban, mivel a válságra nem a megszorítás a megoldás. Guller közölte, hogy a kormány több mint 2 milliárd eurót költött a turizmus fejlesztésére.

A turizmusban dolgozók egy része más területen vállalt munkát, ezért állt elő a mostani munkaerőhiány – közölte Guller. Novák Katalin kérdésre azt mondta, hogy minden itthon elérhető védőoltás megvéd a súlyos megbetegedések ellen. A járványügyi szakemberek is óvatosan jósolnak, szerinte minden eshetőségre felkészült a kormány.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)