A nyugdíjasoknak üzent a magyar kormány!
A választás előtti utolsó héten elhangzó ígéretet a Pénzügyminisztérium fideszes államtitkára az orosz-ukrán háború miatt a tervezettnél nagyobb mértékben felpörgő inflációval magyarázta. Természetesen előkerült megint a fideszes “a baloldal háborúba sodorná az országot”-kampányszlogen is.

A Mediaworks Hírcentrumnak nyilatkozott (amit pedig a Magyar Nemzet közölt) Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára, aki szerint

A KORMÁNY NEM HAGYJA, HOGY A MAGYAR EMBEREKKEL, ÉS KÜLÖNÖSEN A MAGYAR NYUGDÍJASOKKAL FIZETTESSÉK MEG A HÁBORÚ ÁRÁT. HA AZ UKRAJNAI KONFLIKTUS MIATT A VÁRTNÁL JOBBAN MEGEMELKEDIK AZ INFLÁCIÓ, AKKOR A KORMÁNY ÉV KÖZBEN, JÚNIUSBAN NYUGDÍJEMELÉST BIZTOSÍT.

Tállai szerint a legfontosabb az, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, emellett pedig azt is garantálni kell, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát. Az államtitkár hozzátette, a magyar kormánynak külön is figyelnie kell a nyugdíjasokra, a Pénzügyminisztérium ezért is elemzi folyamatosan az infláció alakulását.

HA A FOLYAMATOK SZÜKSÉGESSÉ TESZIK, NYÁRON ÉVKÖZI NYUGDÍJEMELÉS KÖVETKEZIK

– mondta a politikus, aki arra is kitért, hogyha az év második felében is folytatódik az áremelkedés, novemberben újra kapnak nyugdíjemelést az idősek. A 13. havi nyugdíjról azt mondta, azt eltörölné a baloldal.

AZ IDŐSEK TUDJÁK, MIT JELENT A HÁBORÚ, ÉS NEM KÉRNEK BALOLDAL A HÁBORÚJÁBÓL

– magyarázta az államtitkár.

Tállai András még megismételte a kormányzati mantrát arról, hogy a “baloldal háborúba sodorná az országot, fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába”, ami több okból sem igaz, ennek kapcsán a lakmusz.hu és a Válasz Online cikkeit ajánlanánk.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék