A nyugdíjasoknak üzent a magyar kormány!




A választás előtti utolsó héten elhangzó ígéretet a Pénzügyminisztérium fideszes államtitkára az orosz-ukrán háború miatt a tervezettnél nagyobb mértékben felpörgő inflációval magyarázta. Természetesen előkerült megint a fideszes “a baloldal háborúba sodorná az országot”-kampányszlogen is.

A Mediaworks Hírcentrumnak nyilatkozott (amit pedig a Magyar Nemzet közölt) Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára, aki szerint

A KORMÁNY NEM HAGYJA, HOGY A MAGYAR EMBEREKKEL, ÉS KÜLÖNÖSEN A MAGYAR NYUGDÍJASOKKAL FIZETTESSÉK MEG A HÁBORÚ ÁRÁT. HA AZ UKRAJNAI KONFLIKTUS MIATT A VÁRTNÁL JOBBAN MEGEMELKEDIK AZ INFLÁCIÓ, AKKOR A KORMÁNY ÉV KÖZBEN, JÚNIUSBAN NYUGDÍJEMELÉST BIZTOSÍT.

Tállai szerint a legfontosabb az, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, emellett pedig azt is garantálni kell, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát. Az államtitkár hozzátette, a magyar kormánynak külön is figyelnie kell a nyugdíjasokra, a Pénzügyminisztérium ezért is elemzi folyamatosan az infláció alakulását.

HA A FOLYAMATOK SZÜKSÉGESSÉ TESZIK, NYÁRON ÉVKÖZI NYUGDÍJEMELÉS KÖVETKEZIK

– mondta a politikus, aki arra is kitért, hogyha az év második felében is folytatódik az áremelkedés, novemberben újra kapnak nyugdíjemelést az idősek. A 13. havi nyugdíjról azt mondta, azt eltörölné a baloldal.

AZ IDŐSEK TUDJÁK, MIT JELENT A HÁBORÚ, ÉS NEM KÉRNEK BALOLDAL A HÁBORÚJÁBÓL

– magyarázta az államtitkár.

Tállai András még megismételte a kormányzati mantrát arról, hogy a “baloldal háborúba sodorná az országot, fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába”, ami több okból sem igaz, ennek kapcsán a lakmusz.hu és a Válasz Online cikkeit ajánlanánk.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)