A legtöbb háziasszony nem ismeri a tökéletes a házi nokedli titkát! Pedig pofonegyszerű:




A nokedli tradicionális étel és szinte egyetlen háztartásban sem hiányozhat az asztalról. Bár könnyűnek tűnik az elkészítése, ugyanakkor a tökéletes házi nokedlit mégsem olyan egyszerű megcsinálni, mint sokan gondolnák. De mi is a titok? Egyáltalán nem bonyolult!

Egyrészt itt van a nokedli mérete: hogyha nagyobb galuskákat szeretnénk szaggatni, keverjük lágyabbra a tésztáját, és természetesen ez megfordítva is igaz!

Ha a nokedli ízén, vagy az állagán szeretnénk javítani: akkor lesz ideális a nokedli, ha a liszt, tojás, víz és só mellé keverünk bele még valamit, ami szintén nem egy misztikus hozzávaló: a tartós tejet! De mik is a javasolt arányok? Fél kiló liszthez, 2 dl vizet, három tojást, ízlés szerinti mennyiségű sót, és 2 dl tartós tejet keverjünk.

És még egy tipp azért, hogy ne tapadjon össze a nokedli: miután a nokedlit összekevertük, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és ha feljön a felszínre, egy szűrőlapáttal kivesszük, majd leszűrjük. És itt jön a lényeg: olajos sós vízben átöblítjük, majd ismét leszűrjük. Így nem fog összetapadni!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)