Mióta kipróbáltam ezt a trükköt, egyforma meleg van a lakásban és alig fizetek fűtésszámlát



A hosszú meleg, őszbenyúló nyár után a szervezetünk meg kell szokja a hideg, zimankós, sötét napokat. Ilyenkor sokkal többet fázunk, kell egy kis idő, amíg átállunk arra, hogy mostantól sok réteg ruhában kell járkáljunk akár még a lakásban is.

A hidegben fűteni márpedig kell, azonban van néhány trükk, melyet érdemes bevetni, ha nem akarjuk, hogy a számláink az egekig szökjenek.

1.A fűtőtestek mögé állítsunk hő visszaverő panókat. Erre a célra tökéletes megfelel egy alufóliával bevont nagyobb kartondarab, vagy a szélvédőről a nyári napellenző. Ha ezt beállítjuk a fűtőtest mögé, akkor visszaveri a hőt a lakásba, és nem hagyja, hogy a falon keresztül kifelé távozzon.

2.A huzat maximális megszüntetése. Figyelni kell arra, hogy ablakok, ajtók jól zárjanak, ha rés van, akkor is a probléma könnyen megoldható öntapadó szigetelő gumival.

Mielőtt feltennék a szigetelést, alaposan tisztítsuk meg a portól, és szennyeződéstől az ajtó és ablakkereteket. Erre a legcélszerűbb, ha egy kis darab rongyot egészségügyi szeszbe mártunk, és azzal töröljük le a keretek azon részét, ahová a ragasztós rész jön. A szalagot csak a száraz ajtóra keretre tegyük fel.

3.Télen az ablakokat csak akkor nyissuk ki, amikor szellőztetünk, máskor legyenek becsukva még a fürdőszobában is. Ilyenkor nagyon sok meleg ki tud menni egy résnyire nyitott ablakon is.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)