Figyelem! Új tankolási limitek lettek megint: ENNYIT lehet most tankolni
A MOL és a Lukoil benzinkutaknál is bejelentettek változásokat, mutatjuk mire érdemes figyelni.

Maximum 20 liter

Mostantól mind a 79 Lukoil benzinzinkúton maximlizálva van 20 literben van a tankolható mennyiség, tudta meg a Világgazdaság. Az üzemeltetés zavartalanul folyik, de az egyes üzletek bezárása helyett a maximalizálás melett döntött az üzemeltető a Normbenz Magyarország Kft. Erre azért is van szükség, mert a cég információi szerint 90 százalékban magánszemélyek tankolnak ezeken a kutakon, így az ársapka alól kikekrült céges vásárlások nem sokat segítenek rajtuk.

MOL: naponta egyszer

Szintén fontos tudnia az autósoknak, hogy az egyszeri 50 literes limit mellett július 30-a óta csak egyszer lehet kedvezményesen tankolni a MOL kutakon – ezt a cég megerősítette a hvg.hu megkeresése után. Érdemes egyszerre tehát kihasználni az 50 litert, ha mondjuk kétszer mennénk, reggel 20 és este 30 litert, akkor a második tankolásnál már piaci árat kellene fizetnünk. Ez azért nem olyan durva szabály, csak figyelnünk kell. Ha várunk egy napot, már újra a 480 forintos áron tankolhatunk.

Frissítés: A MOL az RTL Klub-nak megerősítette, hogy az új szabály, hogy csak egyszer lehet minden üzemanyagtípusból tankolni. Azaz mindegy, hogy hatósági áron vagy piaci áron tankolunk, naponta csak egyszer szabad. Ritka, hogy országon belül ennél nagyobb távot megyünk, de előfordulhat. Készüljünk, tervezzük meg előre az utat és a benzinkúti megállókat!


Forrás: haszon.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)