Hatalmas csapás a nyugdíjasoknak! Fájdalmas matekozásra kényszerültek, méghozzá EZÉRT:



Sok kisnyugdíjas szerint a megemelt rezsi több lesz, mint amekkora a nyugdíjuk, ezért egyre nagyobb a pánik a kisebb falvakban a kormány bevezetett új rezsiszabálya miatt. A családok legnagyobb vesztesei a régi épületben élők lehetnek, ugyanis a rossz szigetelés miatt a gázfogyasztás jócskán meghaladhatja majd a meghatározott átlagfogasztást.

Az Orbán-kormány héten bejelentett rezsivédelmi megszorítása jelentős többletköltséget fog eredményezni a nyugdíjasok és a települések polgármesterei szerint olyan háztartásokban is, ahol villannyal fűtenek. Az ATV Híradónak nyilatkozó nyugdíjas közgazdászt megdöbbentette a rezsiszabályok módosítása, nem érti, hogyan számolnak a kormány által alkalmazott szakemberek, ahogy azt sem, hogy ezentúl miért adják világpiaci áron az áramot.

Juhász Aranka és férje a televíziónak árulta el, hogy 160 ezer forint nyugdíjból élnek, ráadásul a gáz nincs bevezetve az otthonukba, ezért villannyal és fával kénytelenek melegebbé tenni a házukat.

Nem tudjuk, hogy mi lesz velünk. Sírógörcsöt kaptam. 13 ezerre fizetek 46 ezret? Miből emberek? Mindent ki kell kapcsolnom? A nyugdíjam így is kevés. Én nyugdíjemeléskor kétezret kaptam – fakadt ki az ATV Híradónak az idős hölgy.

A közvilágítással is spórolnának?

A kis falvak önkormányzatai azonban hiába próbálnának segíteni a bajbajutott családokon, az ormánsági Drávaszerdahely polgármestere, Alpár György Zoltán szerint olyan rossz anyagi helyzetben vannak a települések, hogy megvan kötve a kezük.

– Azt gondolom hogy elment az esze a kormánynak, hogy ilyent egy két nap alatt meghoz egy ilyen döntést” – mondta a polgármester, hozzátéve:

– Kizárt, hogy tudjon segíteni bármelyik önkormányzat. Az a polgármester, aki azt állítja hogy fog tudni segíteni, hazudik. Ha ezek az energiaárak lesznek egy önkormányzatnál is, ha csak a közvilágítást nézzük, akkor az horribilis lesz. Igen, én személy szerint elgondolkodtam rajta, hogy este tízkor lekapcsolom a közvilágítást – fűzte hozzá a polgármester.

Kényszerhelyzetbe sodorják őket?

Holoda Attila, energetikai szakértő szerint ebben a kilátástalan helyzetben a spórolás arra fogja kényszeríteni a magyar családokat, hogy sokan előveszik majd a korábban kiselejtezett van- és cserépkályhákat.

– Ezekben a cserépkályhákban elkezdenek eltüzelni gyakorlatilag mindent, ami a kezük ügyébe kerül és éghető. Ennek következtében az a CO2 kibocsájtás, ami korábban cél volt, tarthatatlan lesz – jegyezte meg a szakértő.

A rezsicsökkentés korlátozásának legnagyobb vesztesei a kisnyugdíjasok lesznek, és azok, akik eddig villannyal melegítették otthonaikat – állítják a szakértők.


Forrás: atv.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)