63 ezer forintból él egy görög szigeten a szegedi rokkantnyugdíjasBöde László egy szigeten tengeti mindennapjait, a tenger karnyújtásnyira, a számlák fényévekre vannak, mindezt havi néhány tízezer forintból.

A 63 éves férfi Szegedet cserélte le a görög Naxosz szigetére, ahol egy aprócska falu, Agia Anna mellett táborozik – írta a Borsonline. Böde László 37 éves kora óta rokkantnyugdíjas, több gernincműtéten is átesett. Jelenleg mintegy 70 ezer forint a nyugdíja, de ebből nem itthon, hanem Görögországban él, karnyújtásnyira a tengertől.

A férfi még tavaly októberben táborozott le a falu mellett, ekkor hét hónapot töltött itt egyhuzamban. Ezután hazaugrott egy kicsit a csongrádi megyeszékhelyre, de egy hónap után már hiányzott a tengerparti élet. Mint mondta: nincs rezsije, ha pedig kifizeti az életbiztosítását, egy hónapban mintegy 200 eurója, 63 ezer forintja marad az életre. Egy sátorban lakik, minden nap főz magának, a vizet a tengerparti zuhanyzóból hordja magának, az elektromosságról napelemek gondoskodnak, heti egyszer pedig bebringázik a városba bevásárolni. Sokat alszik, nagyokat sétál, fürdik a tengerben, sziesztázik, a stresszt nem vitte magával.

László szerint a pénz zöme ételre megy el nála, de spórolni is tud, ki kell gazdálkodnia a repülőjegyet Szegedre és vissza. Elmondása szerint emellett még egy Róma-Párizs kirándulásra is futotta, plusz maradt annyi pénze, amiből Magyarországon ki tudott venni egy albérletet. Legközelebb február elején jön haza, és április végéig marad Magyarországon.

A férfi egyébként nem kispályás világjárás tekintetében: az elmúlt években beautózta Portugáliát, bebringázta Skandináviát és Izlandot, valamint az El Caminót is legyalogolta.
Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)