Geszti Péter keményen megmondta, hogy mi is a gond a mai nyugdíjasokkal! Ezzel a kijelentésével kiverte a biztosítékot és ezrek támadták szavait - Szerinted igaza van?Geszti Péter keményen megmondta, hogy mi is a gond a mai nyugdíjasokkal! Ezzel a kijelentésével kiverte a biztosítékot és ezrek támadták szavait - Szerinted igaza van?

Az ilyen leplezetlenül őszinte kijelentésekhez nem vagyunk hozzászokva! Nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon' - vallja Geszti Péter. Ő már régóta takarékoskodik idős napjaira. Sajnos csak kevesen vannak ezzel ugyanígy. Felmérések szerint csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára - olvasható a penzcentrum.hu-n. Ha nem gondoskodsz előre magadról, nem vagyok benne biztos, hogy más segíteni fog neked. A legjobb, ha az öngondoskodást komolyan veszed. Ebben nem vagyunk általában jók társadalmi szinten más országokhoz képest, de szerintem elég kemény idők jönnek majd. Én előtakarékoskodásban vagyok hosszú évek óta, mert azt gondolom, hogy nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon. Persze az előtakarékosság hiánya nem csak a felelőtlenséggel magyarázható. Az aktív korú lakosság 63 %-ának nincs lehetősége tartalékolni, hiszen hónapról-hónapra él. Szakértők szerint a hazai nyugdíjrendszer esetleg még 20-30 évet kibírhat, de hogy utána mi lesz, arra nincs elképzelés. Tudomásul kell venni, hogy nem lesz elég járulékfizető a mostani szintekhez hasonló nyugdíjak kifizetésére. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)