Az ukránokat megkérdezték , mennyire utálják Orbán Viktort: meglepő eredmény született



Az ukránok szerint a három legelutasítottabb politikus Putyin orosz elnök, Lukasenka fehérorosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A közvélemény-kutatás – amelyet az ukrán Rating készített – arra volt kíváncsi, az Ukrajnán kívüli politikusokat mennyire kedvelik, avagy utasítják el az ukránok.

Putyint a megkérdezettek 98 százaléka, Lukasenkát pedig 95 százaléka tette a legelutasítottabb kategóriába. Orbán Viktort az ukránok 33 százaléka látja teljesen negatív színben.

A megkérdezettek egyötöde viszonyul hozzá inkább negatívan, húsz százalékuk nem ismeri, hét százalék szerint a kérdésre nehéz választ adni. Meglepő viszont, hogy tizenöt százalék ítéli meg inkább pozitívan, míg a megkérdezettek öt százalékának abszolút pozitív a véleménye a magyar kormányfőről.

Elutasítottságban Orbán után rögtön Olaf Scholz német kancellár következik, őt 44 százalék ítéli meg teljesen negatívan.

A kutatás szerint az ukránok a legpozitívabban Andrzej Duda lengyel elnökhöz állnak, őt 92 százalékuk tartja teljes mértékben pozitívnak, Boris Johnson brit miniszterelnök 89 százalékot kapott, akércsak Joe Biden: rá is a megkérdezettek 89 százaléka tekint teljes mértékben pozitívan.

A kutatásban 1200 embert szólaltattak meg telefonon egész Ukrajnából, leszámítva az oroszok által elfoglalt Krím és Donyec-medence lakóit.

Forrás: hvg.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)