9900 Ft-ba került egy menü ezen a Tihanyi strandon és ez nem minden. Olyan áraik vannak, hogy csak pislogtunk, miközben olvastuk



A minap olvasónk a tihanyi Plage 18 strandon járt, és nem akart hinni a szemének, ugyanis a belépőért hétköznap 4000, hétvégén 5000 forintot kértek el. Ezt mindenkinek (3 éves kor felett) ki kell fizetnie, nincs diákkedvezmény. Tavalyelőtt még, jegyezte meg, ugyanitt 1000 forintot kértek el egy belépésért. Igaz, azóta fejlesztések történtek, luxusstrand nyílt a régi helyén.

Többek között kivágták az árnyat adó fákat, lebontották a játszóteret.

Ellenben még napozósátrat sem lehet bevinni. A belépésnél biztonsági okokra hivatkozva átvizsgálják a táskákat, és elveszik az esetleg bevinni kívánt ételt és italt.

Ahogy mesélte, a legolcsóbb ital a három decis ásványvíz 600 forintért, a 2,5 decis kóla 750 forintba kerül. Egy cézár saláta 3800 forint körül mozog. Étteremben lehet menüt enni, 9900 forintért. A füvön labdázni tilos.

Nem kellett ahhoz nagy oknyomozást végeznünk, hogy igazoljuk olvasónk állítását

Elég csak felmenni a tihanyi strand honlapjára, ahol korrekten tájékoztatnak bennünket az árakról, az itallap és az étlap is fent szerepel. Tényleg ennyibe kerül egy kóla vagy egy hamburger, valószínűleg olvasóknak sikerült Magyarország egyik legdrágább helyére keverednie.


Ahogy a honlapon írják:

Strandunk Balaton egyik legszebb helyén, az északi parton, a tihanyi félsziget keleti partján található ami egy gyönyörű füves, homokos strand területből és egy exclusive éttermi részből áll.

Ez a strand tényleg nem szimpla fürdőhely, hanem egy úgynevezett beach club, ahol a horror belépőért cserébe napozóágyat, napernyőt, asztalt, és strandtörölközőt adnak a vendégeknek. Ráadásul ahová csak annyi vendéget engednek be, ahány napozóágy van.

Pluszban, aki lusta sorban állni a büfénél, annak van egy jó hírünk, hogy a napágyakhoz teljes körű étel/ital felszolgálást is biztosítanak. Pluszban lehet gazebot és SUP-ot bérelni, 26-30 ezer forintért, csak tudnánk mi az... (megnéztük, gazebot=függönnyel elkerített, többszemélyes strandbox).


Itt az árlista:


étteremi árak - belépők.


Rátaláltunk a régi strand-árakra is - még fent szerepelnek a neten

Ezen a helyen Tihanyban tavaly még a Center Strand, más néven Átrium strand üzemelt, egy

kicsi, elegáns és nagyon rendezett, fizetős hely

. A felnőtt belépés 750 forintba került (főszezonban 16 óra után: 500 Ft). Gyerek, diák, nyugdíjas jegy 450 forintba került (főszezonban 16 óra után: 300 Ft-ba) 3 éves kor alatt a belépés ingyenes volt.

A strandon számtalan kikapcsolódási lehetőség közül választhattunk, mint például a kicsiknek a homokos játszótér, a vízi röplabda pálya és a füves sportpálya. Emellett lehetett vízibiciklit, barracudát és kajakot bérelni.

- írták akkor.

Na, ennek lett vége. Helyette viszont van a legextrább tengerparti luxusérzés... Aki akarja, persze messze elkerülheti, nem kötelező, hála Istennek vannak még szabadstrandok a környéken is. 


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)