Putyin döntött – elzárta a gázt




Az orosz gáz újabb utánpótlási útvonala zárult le azzal, hogy Moszka bejelentette: a Jamal vezetéken Európába jövő energiahordozó szállítását is megtiltotta. Putyin igy válaszolt a nyugati szankciókra.

A Gazprom Putyin utasítására két héttel ezelőtt a gázszállítás leállításával megbüntette Lengyelországot és Bulgáriát, így mindkét ország alternatív megoldásokat keres a gáz pótlására. Kijev korábbi bejelentésének megfelelően a héten pedig leállt az Európába irányuló gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül. A mostani döntés kifejezetten a Jamal gázvezetéket érinti.Moszkva ezzel a lépéssel büntetőintézkedést vetett ki az orosz gázt Európába szállító Jamal vezeték lengyelországi szakaszának tulajdonosára és az orosz gáztermelő Gazprom korábbi németországi egységére is. Ezek a leányvállatok szolgálják ki Európa gázfogyasztását.


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)