Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsiker!




A magyar ember számára a kovászos uborka a legjobb nyári savanyúság. Mindmáig egyedülálló a kovászos uborka elkészítési módja, receptje sokféle formában ismeretes, de az alapvető hozzávalókban nincs eltérés.


Hozzávalók


2 kg uborka,

1 csokor kapor,

2 nagyon vastag szelet kenyér,

1-2 szőlőlevél,

meggyfalevél,

só,

ecet


Elkészítés


Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenyeret, erre a megmosott kapor felét és pár levelet. Állítsuk egymás mellé szorosan az uborkákat. Tegyünk fel közben vizet forrni, melybe literenként rakjunk 1 evőkanál sót, 1 kiskanál ecetet. Ha forr, óvatosan, nehogy az üveg elrepedjen, öntsük az uborkára. Tetejére tegyük a maradék kaprot, a leveleket, és borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Kistányérral fedjük le az üveget, és állítsuk napra. Ha az uborka már nem zöld színű, hanem kissé megsárgult, szűrjük le, állítsuk másik üvegbe, és a lét öntsük rá. Hűtőszekrényben sokáig eláll.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)