Ezzel a természetes, házi tápoldattal kezeltem meg a paradicsomom, nézd mi lett belőle 1 hét alatt!Ez a tápoldat nem tartalmaz mesterséges anyagokat, kizárólag természetes és viszonylag olcsó összetevők segítségével érhetjük el a kívánt eredményt.

Vagyis azt, hogy a növényünk csak úgy roskadozzon a szebbnél szebb paradicsomok alatt!


A megoldás igazán nem bonyolult, íme:

Szükségünk lesz egy háromliteres befőttesüvegre, amibe öntsünk szoba hőmérsékletű vizet, fél csésze cukrot, 10 deka élesztőt, és várjunk, míg ezek feloldódnak!

Az üveget lefedve helyezzük el olyan helyen, ahol melegebb hőmérsékleten lehet. Néha keverjük meg a készülő tápoldatunkat. Akkor kész a “bevetésre”, amikor kellően megerjedt.

Észre fogjuk venni, hogy egy viszonylag tömény, erjedt oldatunk van.

Ebből egyetlen csészényire lesz szükségünk egy egész vödörnyi vízhez. Menjünk végig a paradicsomtöveken, és mindegyik kapjon egy liternyit ebből.

Egy szezonban mindössze háromszor kell ismételni a fenti műveletet. De a paradicsomhozam bizony meghálálja. Nem vicc, akár a háromszorosára is emelkedhet!

Ráadásul finomabbak lesznek az így kezelt növényeken termő paradicsomok: lédúsabbak, ízletesebbek, édesebbek!

Ahhoz azonban, hogy teljes sikert érjünk el, a kártevők elleni védelemre külön is érdemes odafigyelni!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)