Óriási drágulás várható a Balatonnál. Ennyi lehet majd idén egy lángos ára:


Folyamatosan emelkedik az alapanyagok ára, közben nyitásra készülnek a balatoni büfések, elkezdték a karbantartásokat.

A sonline.hu szerint már húsvétkor fogadja a vendégeket a legtöbb üzlet, azonban már nem a tavalyi árak fognak szembe jönni az odalátogatókkal.

„Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni” – magyarázta Makkos Péter fonyódi étterem-tulajdonos, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke. Hozzátette: szerinte ellátási problémákra is fel kell készülni.

„A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni” – jegyezte meg Makkos.

Az elnök elmondása szerint, ha nem marad az árstop, akkor az étolaj ára legalább a duplájára fog emelkedni, ezt pedig a vendéglátásban is be kell építeni az árakba, például a lángoséba. Ezen kívül az üdítők és az alkoholos italok ára is emelkedett, ahogyan a közüzemi díjaké is, valamint a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.

Legfeljebb az ad okot bizakodásra, hogy idén több diákmunkásra számíthatnak, mivel a 25 év alattiakra vonatkozó szja-mentesség miatt ugyanis 15 százalékkal többet kereshetnek a fiatalok.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)