Bármikor megjelenhet a rendőrség a házadnál, hogy Ezeket ellenőrizze - Ha szabálysértést talál, akár 300 ezer forint is lehet a bírság!



A magyar emberek többsége illegális szeméttel fűt továbbra is. Még az a tény sem riasztja el őket, hogy akár 300 ezer forintos büntetést kaphatnak érte. A Levegő Munkacsoport szerint a rendőrség közreműködésével kellene fellépnie az illegális hulladékégetők ellen.

Mint mondták - "Nehezebb lerázni a rendőrséget, ha velük együtt jelennének meg a családi házaknál a járási hivatal munkatársai!" Könnyebb lenne bejutni az otthonokba az ellenőrzések során. Főként vidéken bevett szokás, hogy a kályhákba, kandallókba, minden éghető dolgot eltüzelnek, legyen az műanyag, bútorlap vagy bármi más háztartási hulladék.

Ezzel viszont rendkívüli módon szennyezzük a levegőt, ugyanis nagy mértékben megemeli a szállópor koncentrációt a levegőben. Decemberben és idén januárban is a megengedett határérték többszörösét mérték. Ez nem csak szociális kérdés, nagyon sokan tudatlanságból dobnak a tűzre háztartási hulladékot. Vannak olyan szegényebb megyék, ahol valóban nincs más amit a tűzre dobhatnának, hogy meleget teremtsenek a házban.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)