Az utasok nem hagytak helyet a mozgáskorlátozott személynek, a buszsofőr viszont olyan leckét adott nekik, amit biztosan nem felejtenek elMindenki számára egyértelmű kellene legyen, hogy a tömegközlekedési eszközökön elegendő helyet szolgáltatunk azoknak, akik a mozgásukban korlátozottak. Szinte hihetetlen, de mégis igaz, hogy vannak olyanok, akik pusztán lustaságból elutasítják ezt.

A következő történetben szereplő férfi, Francois egy idegrendszeri betegség miatt kerekesszékbe kényszerült, de mindent igyekszik megtenni annak érdekében, hogy az új életmódjához alkalmazkodni tudjon.

Egyik nap, amikor egy buszra próbált felszállni, megtörtént az az eset, amitől minden mozgáskorlátozott retteg. A busz fedélzetén tartózkodó utasok nem adtak neki helyet, hogy felszállhasson és ebben az értelemben az utazása meghiúsulni látszott.


A buszsofőr reakciója


Szerencsére a busz vezetője teljesen máshogyan vélekedett, mint a hanyag utasok. Látva, hogy Francois az utasok lustasága és nemtörődömsége miatt nem tudott felszállni a járműre, azonnal dühbe gurult.

„Megállunk. Mindenki szálljon le.” rendelkezett a buszsofőr. Legalábbis Francois Facebook posztja így szólt az esetről.

A sofőr meggyőződött róla, hogy mindenki leszállt a járműről, így Francois fel tudott jutni a buszra. A sofőr azért tett így, hogy egy fontos leckére megtanítsa ezeket a személyeket, mégpedig arra, hogy mutassunk tiszteletet a kevésbé szerencsés társaink felé.

A sofőr közölte az utasokkal, hogy várják meg a következő járatot- folytatta a posztjában Francois. Ezután pedig ketten haladtak tovább a szokásos útvonalon.


A sofőr megdorgálása


Francois posztja után a sofőr nehéz helyzetbe került, miszerint a protokollt megszegte a műszakja közben, de szerencsére az állását nem vesztette el. A tömegközlekedési központ Párizsban végül nem büntette meg a sofőrt, mert úgy gondolták, hogy erkölcsileg helyesen cselekedett.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)