“Tragikus a helyzet…” – Németh Lajos elárulta, milyen lesz az idei tavasz



A héten a nappali hőmérséklet elérheti a 20 fokot is, ami azt jelenti, hogy végre élvezhetjük a napsütést, és kezdetét veszi az igazi tavasz. Mindezt Németh Lajos is alátámasztotta.

Pozitív hírekkel is szolgált Németh Lajos, ugyanis a sokáig tartó telet végre felváltja a ragyogó napsütés.

– Erősödik a nappali felmelegedés. Ma már többfelé 20 fok is lehet, igazi tavaszi idő lesz. Mára virradóra viszont Zabarban mínusz 10 fokot mutattak a hőmérők, így nagy a hőingás továbbra is, 20-25 fokos a különbség a hajnali és a kora délutáni hőmérséklet között. Ilyenkor pedig különösen fontos a réteges öltözködés.

Németh Lajos arra is válaszolt, hogy miért nincs eső hazánkban.

“SZINTE TRAGIKUS A HELYZET, DE NEMCSAK MINKET, HANEM EGÉSZ EURÓPÁT EGY HATALMAS, MAGAS NYOMÁSÚ LÉGKÖRI KÉPZŐDMÉNY, AZAZ EGY ANTICIKLON, ÉS A BENNE LÉVŐ SZÁRÍTÓ HATÁSÚ LÉGMOZGÁSOK URALKODNAK”– MONDTA SZOMORKÁSAN NÉMETH LAJOS.;

Vasárnap a reggeli órákban még lehetnek erősebben felhős tájak, majd az érkező fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett döntően napos időre számíthatunk. Estére mindenütt kiderül az ég. Az északkeletire forduló szelet elsősorban a Dunától keletre kísérhetik élénk széllökések, de a Bodrogközben erős széllökések is előfordulhatnak, estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható.

Hétfőn napos időre számíthatunk, helyenként több gomolyfelhővel. Nem várható csapadék. A déli, majd a nyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet jellemzően -2 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos vidékeken hidegebb, vízpartokon, illetve a magasabban fekvő tájakon enyhébb idő is lehet. A maximum-hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)