Orosz-ukrán háború: nagyon furcsa információ látott napvilágot, a Google elárulhatta, mire készülnek az oroszok
Már az invázió hivatalos bejelentése előtt órákkal lehetett látni a Google Maps-en, hogy valami készül.

A legrosszabb forgatókönyv vált valóra az orosz-ukrán konfliktus közepette, az előző héten ugyanis Oroszország megindította hadseregét Ukrajnába, erről pedig Putyin egy, a Youtube-on is elérhető videóüzenetben számolt be. A háború kapcsán technikai-technológiai érdekességekről már ekkor is sok lap írt, hiszen többek között az orosz Novaja Gazeta megvizsgálta ezt a felvételt, és a videó metaadatainak tanulmányozása után arra jutottak, hogy a felvétel már hétfőn elkészülhetett.

Szerintük ez arra enged következtetni, hogy az orosz vezetés már korábban eldöntötte, hogy megindítja az inváziós egységeket Magyarország szomszédjába, Ukrajnába. 

Sokak szerint azonban ez tévedés, így például Aric Toler a Bellingcat oknyomozó csoport tagja szerint az újság rossz fájlból szedte ki a metaadatokat, mivel a Kreml honlapjára feltöltött videó adataiban látszik, hogy a felvétel szerda este készült.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)